Надежда Нейнски: Реставраторите на Желязната църква вложиха сърце и душа

  • 05 януари 2018 08:16

  • 4811
  • 5
Надежда Нейнски: Реставраторите на  Желязната църква вложиха сърце и душа
©

От две години съм тук, но ми се струват като четири. Случиха се толкова много неща и драматични събития. Това каза посланикът ни в Турция Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. пред БТВ.

„Не е случайно, че реновираната Желязна църква се открива точно сега. Това е в резултат на развитието на добрите двустранни отношения с Турция. Това е дело на истински възрожденци. За обновяването на църквата Турция е отделила около 4 милиона. Тя е символ на уважението на различните вери“, подчерта дипломатът ни.

По думите й съвременната дипломация се е променила изключително много. „Сега нещата се случват в реално време. Г-н Борисов успя да влезе в този режим и да постигне един добър диалог с Турция, което е една инвестиция, която дава добри плодове. Външната политика на Балканите е успешна. Това дава много възможности за страната ни“, категорична бе Нейснки.

„Независимо от някои от проблемите между нас ремонтът по църквата продължи. Реставраторите вложиха сърце и душа. Много е важно как отделните държави дефинират и защитават интересите. Когато има добър диалог, тогава може да се решат всички проблеми. Уважаването на законите на двете държави е част от добрите отношения и това се напомня от време на време“.

„Независимо, че оградата има своята роля, но и отношенията между България и Турция помогнаха. Спирането на мигрантите е в наш интерес. За Турция Европа продължава да е приоритет. Нищо не може да замени тяхната цел. Членството в ЕС е изпълняването на определени критерии, но и доверие. Трябва да острият език да се смекчи и от двете страни. Турция е важна за ЕС. Това е въпрос на интерес, а не на емоция. Турция изигра голяма роля за справяне с мигрантската криза. Те инвестират много в интеграция и образование“, добави Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4811 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бкп

2018.02.04 | 12:07

5
ти какво вложи боклук.
ХОХОХО

2018.02.04 | 12:07

4
КРОКОДИ..............Л

2018.02.04 | 12:07

3
А-у-у, това ли е Хубавото Наде, което помня от времето, когато работеше в Съюза на преводачите?!
................................................

2018.01.10 | 20:38

2
НЕМОГА ДА Я СМЪРКАМ
ПИРАТКАТА НАДКА

2018.01.10 | 20:38

1
Надке,четири милиона тикви или каква ти е там мерната единица?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини