Майки с колички се налага да пресичат жп трасе в Пловдив

  • 05 януари 2018 07:48

  • 1034
  • 0
Майки с колички се налага да пресичат жп трасе в Пловдив
© Pixabay

Вече 11 дни е без работещи асансьор и пасарелката, която осигурява безопасно преминаване над високоскоростната железопътна линия в пловдивския квартал „Прослав”. Това създава сериозни проблеми за майките с колички и трудноподвижните хора. Те са принудени да пресичат релсите с риск за живота си, съобщава БТВ.

Причината се оказва изтекъл договор за обслужването им, който не е подновен в края на годината.

"Незабавно след сигналите сме се обадили на националната железопътна компания, която всъщност е собственик на тези съоръжения – пасарелките. Оказва се, че имат изтекъл договор, който не е подновен за асансьорите.", обясни кметът на Район „Западен” Димитър Колев.

Георги Качов от НКЖИ-Пловдив обясни, че до проблема се е стигнало, след като централно е започнала процедура по Закона за обществените поръчки, която да обхване цялата страна. Оказало се обаче, че няма избран изпълнител. „Миналата година по същото време асансьорите пак не работеха. От НКЖИ много добре знаят, че договорът им изтича. Тази година направиха същата грешка, но не подписаха договора по-рано”, оплака се жителка на квартала.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" обещават да отстранят повредата до 24 часа. Асансьорите в двете съоръжения се повреждат често и в тях не могат да се поберат триколки и електрически колички за хора с увреждания. Поради това, жителите на квартал „Прослав” са решили да изпратят жалба до Европейската транспортна комисия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини