Тръмп определи скандалната книга за него като пълна с лъжи

  • 05 януари 2018 07:17

  • 1125
  • 1
Тръмп определи скандалната книга за него като пълна с лъжи
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че новата скандална книга за него, която предстои да бъде публикувана днес, е "пълна с лъжи, погрешни тълкувания и източници, които не съществуват", предаде Ройтерс.

В коментар в Туитър от късно снощи местно време Тръмп увери, че е забранил достъпа на автора на "измамната книга" Майкъл Улф до Белия дом. "Никога не съм говорил с (Улф) за книгата", подчерта президентът на САЩ.

"Вижте миналото на това момче и гледайте какво ще се случи с него и с Окаляния Стив", написа още Тръмп.

Скандалната книга за президента на САЩ, разпространени откъси от която предизвикаха спорове, ще бъде публикувана още днес, а не във вторник, както бе предвидено първоначално, съобщиха по-рано нейният автор и издател, цитирани от Франс прес.

По-рано ДПА предаде, че адвокатите на Тръмп са заплашили да предприемат незабавно действия за блокиране на нейното публикуване.

"И ето. Вие можете да си купите (книгата и да я четете) утре. Благодаря, г-н президент", написа в Туитър авторът Майкъл Улф, цитиран от Франс прес.

Вчера адвокати на президента на САЩ призоваха да бъде спряно незабавно разпространението на книгата "В Белия дом на Тръмп: огън и ярост". Това стана ден след като публикувани откъси от нея предизвикаха ожесточена полемика.

Авторът Майкъл Улф описва първата година от престоя на Тръмп в Белия дом като постоянен хаос и интриги около един президент, осмиван от собствените си сътрудници, отбелязва Франс прес. Уволненият бивш главен стратег на Белия дом Стив Банън е цитиран да определя среща на представители на предизборния щаб на Тръмп с руснаци като предателство.

Американското президентство осъди "смешните лъжи" на една книга, натруфена с "таблоидни клюки".

Според правни експерти всички евентуални съдебни искове на Тръмп срещу автора и издателя, както и срещу Стив Банън, почти сигурно са обречени на провал и може да доведат до още позорни разкрития, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1125 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.01.05 | 18:00

1
ха ха лъжи ненормалко

Добави коментар

Водещи новини