Експерт: Масовият убиец от Нови Искър е стрелял от страст докато ликвидира всички (аудио)

  • 04 януари 2018 14:47

  • 45749
  • 11
Експерт: Масовият убиец от Нови Искър е стрелял от страст докато ликвидира всички (аудио)
© Булфото

Такова убийство няма в последните 15-20 години. Това каза пред Novini.bg бившият главен секретар на МВР Николай Радулов по повод шесторното убийство в Нови Искър.

Версиите засега не намаляват, а се увеличават по простата причина, че единственото, което е ясно засега на разследващите е, че не е убийство с последващо самоубийство. Очевидно е, че тежкото престъпление е добре обмислено предварително. Според мен причината най-вероятно е свързана с мъжа или жената, тъй като бабата е много възрастна, а децата са много малки, за да имат такива връзки и противници, които могат да извършат такова тежко престъпление, заяви Радулов.

По-скоро става дума за някакъв емоционален проблем, който е съществувал, извършителят е взел решение да извърши убийство в прилив на емоционална енергия и след това внимателно го е планирал и извършил. Няма основания да мислим за неуредени бизнес отношения. Тези хора не са били бизнесмени – жената е продавала в магазинче, мъжът е бил автомонтьор. Опитали са се с някакви фирми да си изкарат хляба както хиляди българи, но не се е получило. Говори се за кухи фирми – не знам какво има предвид зам.-главният прокурор, но допреди няколко години имаше около 1 млн. такива фирми, които отговаряха на това определение и се наложи държавата, за да не задръства информационните си системи служебно да ги ликвидира. Така че вероятно това са подобни фирми – опитали са се да направят нещо, но не е станало. Виждате, че и къщата им е много скромна, коментира бившият главен секретар на МВР.

Другото нещо, което ме кара да мисля, че убиецът е имал емоционална връзка с мъжа или с жената, е това, че е избил цялото семейство. Ако ставаше дума за поръчков убиец, той обикновено убива само жертвата. Набелязва я, изследва внимателно маршрутите й и стреля от далече. Например случая от миналия месец с простреляния данъчен, това приличаше на извършено от професионален убиец – изучен маршрут, изучени навици и точно попадение през предното стъкло на колата. Тук виждаме по-скоро неуравновесеност и страст, стрелба докато е сигурен, че хората са ликвидирани и всички, които са били на местопрестъплението са лишени от живот. След това вероятно нещо, което извършителят е видял във филмите или е чел в книгите – по един контролен изстрел в главата, поне така се говори, каза Николай Радулов.

Той уточни, че има едно наум по отношение на информацията, която ни се подава от разследващите, тъй като по време на брифингите няколко пъти е дадена противоречива информация. В първия момент така както ни беше поднесена информацията, се питахме какво е направило това семейство, че това убийство да изглежда като извършено от супрепрофесионален убиец, но впоследствие и това, което стана известно, ни показа, че няма основание да мислим така, посочи Радулов.

Експертът още веднъж подчерта, че според него убийството е извършено на емоционална основа и би го причислил към битовите. Обикновено голям обем от извършените такива престъпления биват разкрити и аз мисля, че до няколко дни ще има резултат, каза още Николай Радулов пред Novini.bg

Последвайте канала на

Константин Тодоров
45749 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Германия

2018.01.06 | 22:42

11
Eксперт: Вярвайте хора.. Навремето един известен .. любовта се превръща в ревност, ревността в лудост и го прибраха в психиатрия и с помощта на др. Тодор Живков бе напуснал след излизането си от лечебното заведение извън граница, и се върна в България след 1989, съпругата му е уч

2018.01.06 | 15:12

10
Такова убийство нямало от костовизма... Е, след 28г. тотално разложение на обществото и държавата дойде време да има.
ххахах

2018.01.05 | 10:10

3
Кой ще извърши това за една миризлива слива.
Историк

2018.01.06 | 15:12

9
Заради миризливи сливи са се водили войни и маса народ е избит.
DSDS

2018.01.06 | 15:12

8
KAJI EDNA SLIVA KOQTO E PRICHINA ZA VOINA I DA NE E NQKOQ ROMSKA PERLA

2018.01.05 | 12:53

7
И ко стана сега!?! Оказа се, че убиецът е само един. Големи експерти сте! Оставка!
Мижи

2018.01.05 | 10:12

6
да те лажем

2018.01.05 | 10:11

5
каква дрога каква смелост Ирина , пий си хапчетата.
Бай Йух

2018.01.05 | 10:11

4
Пълни простотии,добре изпълнена поръчка.убийство от страст не се прави само с по един изстрел
Уотсън

2018.01.05 | 10:10

2
Къде ги намирате тези експерти? И му е теклала лигата от страст ...

2018.01.05 | 10:10

1
Ако долната глава, а не горната ръководи действието, става така.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини