Събор на Рожен няма да има

  • 04 януари 2018 12:07

  • 6259
  • 1
Събор на Рожен няма да има
© Булфото (архив)

И през тази година няма да има събор на Рожен. По всяка вероятност той ще се състои през 2019 г. Това съобщи кметът на Община Смолян Николай Мелемов, след като в социалните мрежи се завъртяха няколко версии, че събитието се готви и за настоящата година.

„Най-вероятно ще го правим през три години. Пробвахме и всяка година, но се оказа, че не е удачно, като най-вероятно ще е догодина“, коментира пред Дарик градоначалникът на Смолян.

Последният събор на Роженските поляни се организира през 2016 г., като непосредствено след събитието бе обявено, че през 2017 г. събитието няма да го има.

Съборът на Рожен бе възроден през 2015 г., след 9-годишно прекъсване, като традиционно се проведе в средата на юли. Той се организира от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян в партньорство с още няколко общини и подкрепата на Министерство на културата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.05 | 08:57

1
Това се очакваше! При това ръководство на Смолян, друго не може да бъде! Смолян никога не е имал по-слаби кмет и зам. кметове. Единия заместник с купена диплома по икономика /Аръчкова/, а другия бивша директорка на поземлената комисия-играчка от класа......!

Добави коментар

Водещи новини