Мним полковник измами по телефона възрастна жена от Търговище

  • 04 януари 2018 10:48

  • 1864
  • 0
Мним полковник измами по телефона възрастна жена от Търговище
© Булфото

Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище. Тя е дала на "служител на реда" 1 600 лева, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Самотноживеещата 77-годишна жена получила обаждане по стационарния си телефон, в което мъж, представящ се за полковник Тодоров, помолил за съдействие. Жената трябвало да помогне на властите в операция по задържане на извършители на телефонни измами. Мнимият полковник дал указания тя да събере пари и да ги хвърли през балкона на жилището си. Обещано й било, че по-късно сумата - 1 600 лева, ще бъде върната. Жената била предупредена от съображения за сигурност да се скрие във вътрешността на апартамента, за да не пострада при евентуална стрелба.

Случаят се разследва в досъдебно производство.

Това е първият случай на телефонна измама в Търговищко за новата година. От полицията апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции - разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверяват личните данни и се издава документ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини