Министри: Основен приоритет на правителството е здравето на хората

  • 03 януари 2018 16:54

  • 1726
  • 3
Министри: Основен приоритет на правителството е здравето на хората
© Министерство на енергетиката

Основен приоритет за настоящето правителство е опазване здравето на хората.

Това казаха министрите на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и на земеделието, горите и храните Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в по време на среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, инициативния комитет против добива на природен газ и местната власт на Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Жителите на региона са обезпокоени от инвеститорски намерения за добив на природен газ.

По думите им бъдещият добив ще е опасен за живота и здравето на хората и ще застраши земеделския бизнес в Добруджа. В края на миналата година община Генерал Тошево организира референдум, на който 97% от гласувалите се произнесоха против намеренията за добив на газ в региона.

Представителите на инициативния комитет и на зърнопроизводителите посочиха нови факти и обстоятелства, свързани с наличието на рискове за околната среда и здравето на хората, които предстои да бъдат проверени.

По думите на министър Петкова съгласно Закона за подземните богатства, Министерството на енергетиката няма да предприеме никакви действия по издаване на търговско открие за добивни дейности в блок „Добрич“ преди получаване на становище по Оценка на въздействие върху околната среда от Министерството на околната среда и водите.

Към момента МОСВ очаква становища от още осем компетентни институции за изясняване на поставени по време на обществените обсъждания въпроси, преди да се пристъпи към разглеждане на ОВОС от експертен съвет на Регионалната инспекция по околна среда и води.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1726 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.04 | 18:32

3
Айде бе! Демагози! Вие само говорите! Измираме бавно и сигурно!

2018.01.04 | 18:32

2
Едно говорят, а имат предвид магистралите, тия седесарски кърлежи.

2018.01.04 | 18:32

1
ЛИЦЕМЕРИ !!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини