Технологиите, които ще доминират през 2018 г.

  • 03 януари 2018 16:36

  • 11888
  • 1
Технологиите, които ще доминират през 2018 г.
© Pixabay

Ако има една тенденция, която ще доминира в технологичния дневен ред през 2018 г., това несъмнено ще бъде изкуственият интелект.

След революциите на персоналния компютър, интернет и мобилните устройства се намираме на прага на четвърта вълна от иновации, белязана от експлозията на изкуствения интелект, пише испанският икономически ежедневник Expansion.

Въпреки че още от средата на миналия век се правят проучвания как нещата да бъдат снабдени с интелект, точно сега реално започваме да усещаме възможностите на една технология, която вече се е превърнала в стратегически стълб за технологични гиганти, като Google, Amazon, Apple, Microsoft, Facebook и IBM.

В скоро време изкуственият интелект ще присъства във всички приложения и услуги. „Това ще бъде най-разпространената технология в идното десетилетие заради напредъка на невронните мрежи и почти неограниченото количество данни“, пише консултантската компания Gartner.

Изкуственият интелект е ключът в един хиперсвързан свят, наречен интернет на нещата. Според Gartner в момента има около 8.4 млрд. свързани предмета, а цифрата ще достигне 20.4 млрд. през 2020 г.

Блокчейн, който позволява да се осъществяват всякакъв вид трансакции по надежден и сигурен начин, без необходимост от подредник, също ще продължи да се изследва от финансовия сектор.

Изкуственият интелект ще може да се възползва и от напредъка на квантумните компютри, който ще позволи създаването на изключително бързи компютри, способни да правят изчисления, симулации и анализи, каквито сега не са възможни.

Вижте повече тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
11888 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.03 | 17:48

1
мераци на глупаци

Добави коментар

Водещи новини