Пациентски организации: Вече две години не достигат лекарства за лечение и терапии (видео)

  • 03 януари 2018 10:26

  • 2540
  • 1
Пациентски организации: Вече две години не достигат лекарства за лечение и терапии (видео)
©

От български пациентски организация алармираха, че вече две години не достигат лекарства за лечение и  терапия на болни, които всеки месец трябва да ги използват, за да поддържат своето здравословно състояние, предаде репортер на novini.bg.

Ваня Добрева, председател на Асоциация „Хипофиза“ обясни, че лично тя има рядко заболяване и трябва да приема до живот медикамент, но много често той липсва в аптеките. „Някои пациенти не могат с месеци да се снабдят с определени лекарства, което нарушава тяхното лечение и има опасност за живота им“, добави тя и поясни, че проблемът е от две години.

Потърсена е информация по Закона за достъп до обществената информация от различни институции като отговорите са били много объркващи. В резултат на получената информация е установено, че има неадекватен контрол от страна на ИАЛ – Изпълнителна агенция „Лекарства“. В момента нормативната уредба не е съвършена и тя отново не се спазва, е станало още ясно.

По-голямата част от лекарствата се изнасят, а тук българските граждани остават без лечение, недоволстват от пациентските организации.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.03 | 12:20

1
Ето, народът обича сините мутри.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини