Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините

  • 03 януари 2018 09:58

  • 1017
  • 0
Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините
© Getty Images/Guliver

Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от сдружението.

Георгиева е встъпила в длъжност от 1 януари 2018 г., след като бе избрана с конкурс през декември 2017 г. До момента тя е била управител на търговското дружество "Актив" на НСОРБ. Приоритетите на новият изпълнителен директор са да работи за развитието на модерни общини, със сигурна, чиста и зелена среда, силна местна икономика и социално справедливи общности, където всеки човек има значение. Сдружението ще продължи да води постоянен диалог с правителствата и парламентите на Република България за реална децентрализация на държавното управление - за силни общини, с достатъчно собствени ресурси и капацитет за предоставяне на публичните услуги на местно ниво, се посочва в съобщението. Подкрепа за реално въвеждане на електронните услуги в общините, преминаване към новите основи за изчисляване на такса битови отпадъци и активно участие в регионалното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС са част от задачите пред Сдружението за 2018 г.

Силвия Георгиева е завършила Софийския университет "Свети Климент Охридски" със специалности "Политически науки" и "Европейска публична администрация", с профил "Местна власт и управление". Има следдипломна квалификация "Лидерство и местна демокрация" от Централноевропейския университет в Будапеща, както и специализации по управление на проекти с европейско финансиране от България, Белгия и Гърция. Има над 15 годишен опит в местното самоуправление - като общински съветник в мандат 2003 - 2017 и управител на НСОРБ - Актив ЕООД (консултантска фирма на НСОРБ) от създаването й през 2006 г. досега. Притежава и петгодишен опит в управление на неправителствена организация като изпълнителен директор на Фондация "Свиленград 2000".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини