Свищов се подготвя за 155 години от рождението на Алеко Константинов

  • 02 януари 2018 15:45

  • 1155
  • 0
Свищов се подготвя за 155 години от рождението на Алеко Константинов
© Булфото (Архив)

В Свищов се подготвя честването на 155 години от рождението на Алеко Константинов.

Традиционните Алекови дни ще продължат от 8 до 12 януари с множество изложби, литературни вечери, ученически конкурси и театрални постановки, съобщиха от пресцентъра на общината,цитирани от БТА.

На 8 януари, от 11.30 ч., в детския отдел на Градската библиотека ще се състои литературен празник с четене на откъси от произведения на Алеко Константинов, изпълнени от ученици. От 17.00 ч. ще бъде открита изложба на живописни творби и карикатури от фонда на ХГ "Николай Павлович", озаглавена "На Алеко".

Срещите с творчеството на писателя ще продължат и на 9 януари с тематичната беседа "Че аз съм щастливец, това го знае цяла България", организирана за ученици от Първо българско читалище "Еленка и Кирил Аврамови" от 13.30 часа.

Поетът Ваньо Вълчев ще се срещне със свищовската общественост от 17.00 ч. на 10 януари в изложбената зала на Историческия музей, където ще бъде представен хумористичният му роман "Бягство към Византия.

Представянето на книгата "Аз не бях политик" от проф. Огнян Герджиков ще бъде акцент в празничната програма на 11 януари, от 17.00 ч., в залата на община Свищов.

Кулминацията на честванията ще се състои на 12 януари, с връчването на наградата за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов от 18.00 ч. в залата на читалището.

След церемонията за любителите на театъра ще се състои постановката "Всичко или нищо" с участието на Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Събраните средства ще бъдат предназначени за ремонт на Школата по изкуствата към читалището.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини