Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестите си

  • 02 януари 2018 15:20

  • 1010
  • 0
Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестите си
© Pixabay

Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестните си действия срещу изграждането на Център за преработка на отпадъци в землището на населеното място. Това съобщи председателят на сдружение "Бъдеще за Джерман" Борислав Тасков.

На 6 януари - Йордановден от 11,30 часа протестиращите ще блокират движението по главен път Е-79. Решение за това е взето на общоселско събрание, състояло се на 22 декември. Протестите ще се правят всеки месец занапред, каза още Тасков пред БТА.

"Шест години управляващите в Дупница не успяха да проумеят мотивите за несъгласието ни, както и не успяха и да посочат причина защо именно това място е избрано за изграждане на център за преработка на отпадъци", коментира Борислав Тасков. Той припомни, че теренът е свлачищен, има подпочвени води и е обработваем. "Никой не си дава сметка и за възможните последствия от бъдещата му експлоатация като център за преработка на отпадъци", каза още Борислав Тасков.

Местните припомниха, че на мястото при първите протести през 2012 година беше издигнат кръст за изграждане на бъдещ параклис.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини