Онкоболна жена търси биологичните си родители, защото те са й последният шанс за живот

  • 02 януари 2018 09:25

  • 26785
  • 4
Онкоболна жена търси биологичните си родители, защото те са й последният шанс за живот
©

Само за последните 2 години - десетки изоставени деца са поискали да научат повече за биологичните си родители. Голяма част от тях търсят произхода си не от любопитство, а като последен шанс за живот. Малцина обаче са успели да разкрият тайната на осиновяването.

Всичко, което Цвета Мирчева знае за себе си, е от документите, които държавата й е създала, стана ясно в репортаж в сутрешния блок на Нова телевизия.

„От акта, който ми е издаден след осиновяването, пише, че съм родена 1978 година. Но дали това е така, просто гадаем”, обяснява Цвета Мирчева.

10 години тя е дъщеря на държавата. Живее в дом. „Никога няма да забравя как в училище, когато започнах първи клас, са ни делили на градски и домски деца”, разказва тя.

30 години е дъщеря на осиновители.

Цвета винаги е искала да открие биологичните си създатели. Преди година опитва в социалните мрежи, чрез една от групите, в които изоставили и изоставени се търсят. Тогава е от любопитство. Днес – от нужда.

„В края на март ми откриха рак на кръвта”, разказва Цвета.

Единственият й шанс за лечение е със стволови клетки или костен мозък от донор.

„Решиха със стволовите клетки да опитаме. Трябва да имаш точен донор, който не е задължително да бъде биологичен роднина, но е желателно да бъде съвместим. Преди 4 месеца бях регистрирана в Александровска болница за кандидат донор, но получих отговор, че в световен мащаб заради сложността на стволовите ми клетки, не може да се открие такъв”, разказва Цвета.

Така шансовете й са два: Или да чака, без да знае колко, за да се появи донор. Или да намери биологичен роднина, с когото шансът за съвместимост би бил по-голям.

Но тайната на осиновяването е присъда за Цвета.

„Разсекретяването е процедура, която е много дълго във времето, за което нямам и финансовата възможност”, обяснява Цвета.

По закон – всеки осиновен има право да търси информация за произхода си от съда. Но само, когато „важни обстоятелства налагат това”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
26785 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българофилът

2018.01.04 | 02:30

4
На тази жена и другите като нея им пожелавам да успеят!!!! Ще ви стискам палци
тайната на донорските яйцеклетки и сперматозоиди

2018.01.03 | 13:56

3
Подкрепям жената, разкриване на тайната на осиновяването, а и това ще рече и тайната на донорите на яйцеклетки и сперматозоиди , то е равносилно, осиновените имат право да знаят , но и родените от донорски материал също могат да изпаднат в същата ситуация т.е. биологичният д

2018.01.02 | 18:42

2
Трагедиите на седесарската демокарция - търсела биологичните си родители! Защо е криете бе, седесарски пyтки!
Георги

2018.01.02 | 17:52

1
Гръмни се да не се мъчиш долна , скрита червена мишка! Марш в Северна Корея да просиш!

Добави коментар

Водещи новини