Франция иска да създаде търговска ос от Европа до Китай през Русия

  • 01 януари 2018 17:55

  • 2427
  • 4
Франция иска да създаде търговска ос от Европа до Китай през Русия
© Gettyimages

Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно ле Мер заяви, че в Париж са на мнение, че развиването на търговските отношения с Китай и Русия може да компенсира „нарастващата неопределеност“ в отношенията със САЩ. В тази връзка френските власти имат намерение да създадат „търговска ос“ от Европа до Пекин през Москва, предава РИА Новости.

„Ние преминаваме от свят, в който господстваха най-вече трансатлантическите отношения, към по балансирана международна политика“, заяви той, в интервю пред американското издание The Wall Street Journal. Министърът разкритикува Вашингтон за въвеждането на „екстериториални санкции“ – закони, забраняващи на чуждестранни компании, които осъществяват дейност в САЩ, да си сътрудничат с Русия. Според мнението на Ле Мер, подобни мерки ще превърнат САЩ във „фактически жандарм на световната търговия“.

„Това противоречи на нашия възглед за многостранна световна търговия“, добави френският политик. Освен това, той заяви, че в момента условията не позволяват отмяна или смекчение на антируските санкции, но изрази надежда, че положението ще се промени. Затова, Франция и Русия трябва да поддържат и разширяват двустранното сътрудничество в условията на действащите санкции, както и да се готвят за деня, когато рестрикциите ще бъдат отменени, обобщи Ле Мер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2427 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гошо

2018.01.05 | 15:45

4
И какво изквичаха по този повод нашите атлантически проститутки?

2018.01.05 | 11:58

1
ИБАХА ВОЛЕН ПО ТОЯ ПОВОД

2018.01.05 | 14:11

3
ТОЧНО ТАКА ЩЕ СТАНЕ. ВЪПРЕКИ НАСИРАНЕТО НА ПЕДРО ПЕДРОШЕНКО И ДРУГИ ПЕДЕРАСИ
ii

2018.01.05 | 11:58

2
Че педрошенко се насра ама и нашите еврогей гъзове се насраха

Добави коментар

Водещи новини