Хороскоп за 2018 година по знаци

  • 01 януари 2018 16:06

  • 88727
  • 0
Хороскоп за 2018 година по знаци
© Pixabay

Овен – 2018 е година на промяна, ново начало и обещаващи проекти. Може да се каже, че това е период на впечатляващи завоевания, печалби и значителни придобивки - от ръката на любимото същество до изключителни интелектуални открития и обществени признания.

През новата година ще имате много възможности да подредите живота си както трябва. Ще можете успешно да реализирате вашите планове, независимо дали те засягат личния живот, работата или финансите. Всяко начинание ще завършва успешно, защото знаете какво искате от живота и знаете как да положите максимални усилия, за да постигнете целите си.

Струва си да се отбележи, че някои Овни няма да могат напълно да реализират потенциала на хороскопа си през 2018 г. поради своето рязко поведение, горещ темперамент и лекомислие. До ноември Юпитер ще бъде в осмия ви дом. Тази позиция на планетата може да показва късмет с пари или наследство. Това е подходящо време за решаване на финансови проблеми. Освен това дава възможност да привлечете финансова помощ, да получите подкрепа от влиятелни хора, да изплатите дългове от предишни години. Финансовите ви перспективи ще се подобрят, ако обедините ресурси, таланти и пари с други хора.

От 15 май до 6 ноември обаче в дома на парите ви преминава Уран, а той действа непредсказуемо. За родените пред първата десетдневка на Овен, както супер печалбите, така и паричните загуби са еднакво вероятни. Личният живот ще бъде с променлив успех, където късметът и радостта ще се редуват с дни на огорчения и разочарование.

При семейните периодът до юли ще е спокоен. В средата на лятото неочаквано могат да се появят проблеми като някои ще бъдат свързани с деца, други с финанси, но през есента животът отново ще се нормализира. Тези, които са сами, ще имат богат избор от фенове. Не позволявайте на други хора да се намесват в отношенията ви и не излагайте на показ връзките си.

Телец – Хороскопът за 2018 обещава за вас един динамичен период. Време е да кажете сбогом на всичко старо и да приветствате новото. Промените чакат на вратата и могат да предизвикат безпокойството ви, но ако се научите да не бъдете толкова упорити, то годината ще ви донесе радостно вълнение и творчески постижения.

Юпитер ще носи положителни промени във взаимоотношенията ви (делови и лични), тъй като ще се намира в партньорския ви сектор. Влиянието на планетата ще помага да се постигне успех в сътрудничеството с другите хора. Чрез партньори при вас може да дойде и късмет, и материална печалба. Отношенията, започнали в този период като правило са успешни и щастливи или поне взаимноизгодни. Понякога този планетен транзит се изразява в прекъсване на отношенията, но ако това се случи, ще почувствате по-скоро облекчение. В друг случай може да има узаконяване на връзка. Нарастват шансовете на тези, които са сами да срещнат своята половинка.

Сатурн от вашия девети дом ще ви подтиква да търсите смисъла на живота и идеалите ви ще придобият важно значение. Светогледа ви ще претърпи промяна, ще се разшири виждането ви за света. Ако решите да продължите образованието или кариерното развитие, ще получите нов тласък.

Под влиянието на Уран, който ще бъде във вашия знак след 15 май до 6 ноември, родените през първата десетдневка могат да предприемат неочаквани действия, които много ще изненадат близките ви. Въпреки това, няма да ви интересува толкова какво мислят другите. Много от вас ще експериментират с външния си вид: смяна на имиджа, нов цвят на косата и т.н. Звездите ви съветват да поддържате баланс между работата и личния живот, така че никоя от тези сфери на живота да не се развива за сметка на другата.

Близнаци – Година на голямата работа. Пригответе се да работите упорито. Освен това продължава периода на сериозните промени и вътрешните трансформации. Предстоят съществени събития, които ще определят вашата позиция в обществото за няколко години напред. Това се отнася преди всичко до материалното благосъстояние. Тази година можете лесно да печелите. Освен това промененият светоглед ще ви помогне да погледнете всичко, което се случва и вашата обстановка с напълно нови очи.

Планетата на успеха Юпитер ще се намира в дома на работата и здравето ви. Ако се занимавате с бизнес, свързан с предоставянето на услуги, това време ще бъде период на просперитет. Ако планирате да промените работното си място, лесно ще намерите подходяща опция, ще имате добри възможности за работа. Можете да получите нова, по-добре платена работа или да подобрите значително работните условия на мястото, където работите сега. В професионалната сфера ви очакват успехи, още повече, че ръководството ще признае и възнагради вашите таланти и усилия.

През 2018 г. Сатурн и Плутон ще се намират в един от финансовите ви домове, като се фокусират върху темите за финансите, дълговете и данъците. Звездите ви съветват да контролирате разходите, да избягвате дълговете и да инвестирате в бъдещето. Родените през третата десетдневка на знака могат да бъдат изненадани от приятелите си и то не по приятен начин. Понякога може да чувствате, че повече ви пречат, отколкото да ви подкрепят. Уран ще спомогне да се разкрият вредните модели на подсъзнанието ви, които блокират успеха ви. Въпреки, че хороскопа ви ще изобилства от възможности, непостоянните от вас не винаги ще могат да получат това, което искат. Ще бъдете по-романтични и чувствени.

На някои семейни Близнаци ще им се приискат нови емоции настрани и ще ги имат, но помислете струва ли си да застрашите семейното си благополучие? А за останалите, които са все още сами, шансове за нова връзка винаги има.

Рак – Основното достойнство на 2018 г. е чувството за свобода. Всичко се променя, пред вас ще се отвори море от възможности и са еднакво подходящи за работа и за любов. Но разбира се, за това ще трябва да работите упорито и колкото по-упорито отивате към целта, толкова по- ползотворни ще бъдат резултатите. Не обръщайте внимание на трудностите, които възникват, и не забравяйте, че всяка спънка е просто още една стъпка към успеха!

Настъпва време за работа и позитивни промени. Тази година ще имате възможност да напуснете уютната си черупка и да погледнете навън, за да познаете живота в най-удивителните му и необикновени прояви. Може да решите да предприемете пътуване по света, да смените местожителството, да промените работното си място или да промените брачното си положение. Не се страхувайте да поемате рискове, рискът ви ще бъде оправдан. Но когато взимате решения, не бързайте, внимавайте и избирайте най-доброто за себе си.

През 2018 г. ще имате много възходи и падения на принципа проба и грешка. И това не е изненадващо, защото ще се опитвате в различни области. Каквото и да се случи, кажете си: "Това е за най-доброто". И не си позволявайте да допускате в себе си негативни мисли. Всичко, което на пръв поглед изглежда неприятно, в крайна сметка ще се окаже едно благо. До 8 ноември 2018 г. благотворната планета Юпитер ще е във вашия дом на любовта и творчеството и обещаваща разширяване и успех в тези области. Благоприятните шансове за любов и романтика като правило изобилстват по време на този транзит. Добро време да покажете креативната страна на вашата природа и да спечелите популярност в обществото благодарение на талантите си.

Много Раци ги очаква попълнение на семейството. Сатурн в дома на партньорството ви насърчава да се отнасяте по-сериозно към партньорите си, като лични, така и делови. Възможно е да се появят нови отговорности към любимия човек. През този период мнозина ще бъдат привличани от по-зрели партньори, отличаващи се с такива качества като стабилност, предсказуемост и надеждност.

Лъв – 2018 ще бъде за вас една динамична година, изпълнена с разнообразни събития, годината на изпълнение на желанията, на радост и щастие, но при условие, че сте много внимателни към чувствата на другите и не обиждате никого, дори по невнимание. Още от началото на годината ще се замислите за постигнатото досега и за стъпките, които трябва да бъдат предприети в бъдеще. Извличайки опит от минали ситуации, имате всички възможности да изградите солидна основа за бъдещето, особено по отношение на професионалния и личния живот.

До 8 ноември Юпитер се намира в сектора на дома и семейството ви и обещава късмет и промяна към по-добро в това, което е свързано с тях. Много семейни проблеми ще намерят решение, отношенията с роднините ще станат по-хармонични. Времето може да бъде успешно за закупуване и продажба на недвижими имоти, закупуване на неща за трайна употреба. Може да се очаква попълнение на нов член в семейството. През втората половина на годината, родените през първата десетдневка на знака ви могат неочаквано да получат подтик да сменят сферата си на действие и да се захванат с нещо съвсем различно и ново. Ще имате шанс да се изкачите към върха на кариерата и да получите по-висок социален статус, но трябва да сте смели и да не се страхувате да вървите по непознати пътища.

Плутон се намира във вашия дом на здравето, така че трябва да следите внимателно здравето си, периодично да се подлагате на медицински прегледи. Не се препоръчва да се занимавате със самолечение и да прилагате твърди диети. Това основно се отнася за родените през третата десетдневка на Лъва. Вие сте най-кралският знак на Зодиака. Възстановете силите си и се подгответе за нови постижения. Звездите ви съветват да не забравяте, че вие сте ковачът на вашето щастие и съдба и именно от вашето настроение и самочувствие ще зависи вашия успех в различни области. Благодарение на мъдростта си и усърдието ще преодолеете всички несгоди.

Дева – Хороскопът ви за 2018 г. показва, че ще успеете да повярвате в себе си, както и да разберете факта, че когато една врата се затваря, друга се отваря. И тогава просто трябва да се придвижите напред! Търсещите любов, обезателно ще я намерят, желаещите да реализират материалната си мечта – ще я осъществят. За вас това е година за вземане на отговорни решения. Важно е да не се колебаете, а да действате в подходящия момент, да покажете решителност, а не да чакате проблемите да бъдат решени сами или от някой друг. Но няма нужда радикално да се променя нещо в живота ви - нито работата, нито местоживеенето, нито семейството. Сега е важно да запазите и усъвършенствате това, което вече имате.

До 8 ноември благотворната планета Юпитер остава в третия ви дом, свързан с общуването, обучението, кратки пътувания, отношения с братя, сестри, съседи, съученици. В тези области ще имате късмет. Това е отлично време за тези, които искат да учат. Можете да започнете да изучавате теми, които досега изглеждаха твърде сложни. Сега притежавате решителност и постоянство. Ако говорим за любов, то вие сте предразположени към радикални действия и екстремни поведения, които могат да изненадат близките ви. Тъй като Плутон се намира в дома на любовта и децата, то важни събития има да се случат в тези области (основно за родените през третата десетдневка). Понякога обаче може да се чувствате така, сякаш нямате власт над обстоятелствата. За да реализирате енергията на Плутон по конструктивен начин, е по-добре да намерите занимания, които ще подчертаят вашите таланти, например творчески проект или хоби. По този начин, вашето самочувствие ще се увеличи и постепенно ще си възвърнете контрола над собственото си съществуване.

Много Деви в края на годината ще станат дипломирани специалисти в съвършено нови за себе си области на знание.

Везни – През 2018 трябва сериозно да се замислите върху живота. Ще започнете да преразглеждате своите дългосрочни планове, както и отношенията с хората, с които искате да изградите бъдещето си. Може би ще се решите най-накрая да се освободите от всичко излишно, всичко, което пречи на развитието ви. Ако се възползвате от шанса, който съдбата ще ви даде, може да има много сериозни, дори и кардинални промени в живота ви. Някои от вас ще трябва да се изправят пред изневяра и предателство от страна на близък човек. Тя може да бъде от бизнес партньор или партньор в брака. Но за да не се случи лошото в живота ви, не е нужно да зацикляте върху това, непрестанно да въртите едни и същи мисли в главата си. В трудни ситуации мобилизирайте волята си продължете да действате. Понякога, след като загубите битката, можете да намерите нов начин да спечелите войната. Не си мислете, че сте достигнали вече своите върхове и повече няма какво да постигате.

За много от Везните съдбата е подготвила големи победи и голям успех. Планетата на съдбата Юпитер до 8 ноември ще се намира в дома на парите ви и обещава неочаквано добри възможности за печелене и откриване на нови източници на доходи. Има добри шансове с полза за себе си да уреждате спорни въпроси, свързани с парите и имущество. Това е благоприятен период за покупки, които ще се използват дълго време. Все пак трябва да внимавате и да харчите мъдро. Сатурн през цялата година ще се намира в сектора на дома и на семейството в хороскопа ви. Влиянието на тази бавна планета ще ви принуждава да се заемете по-сериозно със семейните отговорности и задължения.

Венера, вашата небесна покровителка ще е в ретрограден цикъл от 5 октомври до 16 ноември и тогава можете да почувствате липсата на енергия, така че трябва да следите внимателно здравето си. Възможно е да се върнат неразрешени въпроси от миналото. За да избегнете здравословни проблеми, не забравяйте да намирате време за добра, пълноценна почивка. В личния живот на тези, които са все още сами, промените могат да настъпят само чрез тяхната активност в търсенето и желанието да организират личния си живот. Вземете инициативата в свои ръце да си създавате нови познати. Най-благоприятният период е януари и февруари, както май и летните месеци.

Скорпион – 2018 година ще бъде една динамична и съдбоносна година, ще ви открие широки перспективи. Късметът ще е на ваша страна, защото щедрият Юпитер се намира във вашия знак до 8 ноември, отбелязвайки време на разцвет и личен растеж. Чувствате увереност в себе си и имате готовност да покажете на света своята уникалност. Свободата е това, което търсите, но не трябва да се забравя, че свободата също така предполага отговорност. На трудностите трябва да реагирате с бързи реакции.

Сатурн ще бъде в хороскопа ви в сектора на комуникациите и ученето и поради тази причина ще срещате трудности в тези области. Мнозина ще предпочитат повече уединението или някакви причини ще наложат такова. Ще решите да предприемете действия и да се освободите от всичко излишно. Отношенията с братя, сестри, съседи ще бъдат често напрегнати, ще имате чувството, че не ви разбират. И ако се разминават мненията ви с близките ви хора, това не е причина още за огорчение. Но в никакъв случай не трупайте обида в себе си и не забравяйте да изясните ситуацията. От друга страна, вашите идеи ще са повече консервативни, защото влиянието на Сатурн ви кара да се придържате към традициите. Тъй като Плутон се намира в същия сектор на хороскопа, под негово влияние менталната ви нагласа, вижданията ви за света и хората ще продължат да се променят. Ще настъпят изменения и в интелектуалните концепции и маниера на общуване. Може да бъдете въвлечени в тайно общуване.

Непредсказуемият Уран от 15 май до 6 ноември ще влезе в партньорския сектор (предимно ще влияе върху родените през първата десетдневка на знака). Може да почувствате нужда от промяна в живота си, която понякога се изразява в прекъсване на съществуващите връзки. За да не бъде под заплаха любовта или брака ви, намерете начини за въвеждане на елементи на новости, освежаване и обновяване на връзката. Ще са необходими повече компромиси, търпение и въздържание.

През 2018 е противопоказно да бъдете индивидуалисти. Само в съдружие с други хора, основано на взаимно уважение, доверие и взаимно разбирателство, успехът във всяка област е възможен. Тези, които са сами, ще положат максимум усилия да намерят своята половинка. Най-лесно ще стане чрез помощта на приятели и познати. През март и април се очакват интересни запознанства и романтични срещи. Мнозина ще се потопят в любовта атмосфера и ще се отдадат на бурни страсти.

Стрелец – През 2018 година вниманието ви ще бъде привлечено към сферите на духовното развитие, на личния живот и отношенията с другите хора. Година на промените и изненадите, повечето, от които приятни. Много от промените ще бъдат не толкава външни, колкото вътрешни. Много Стрелци ще преосмислят своя минал живот, ще преоценят своята ценностна система, ще променят своите вярвания и принципи, ще преживеят вътрешна трансформация, а след това ще изберат нов път в живота. Ще имате шанса да осъществите плановете си, да подобрите живота си както в дома си, така и да постигнете успехи в професионален план.

Юпитер, управителят на знака ви до 8 ноември ще се намира във вашия 12 дом на хороскопа ви. Тази позиция на планетата акцентира вниманието към духовната страна на живота и вътрешния ви свят. Може би ще имате усещането, че не живеете живота си пълноценно. Можете обаче да разчитате на подкрепата на Провидението и ако се случат неприятни или трудни моменти, помощта ще дойде от там, откъде изобщо не очаквате. Когато планетата влезе във вашия знак (след 8 ноември), тогава ще започнете да усещате повече свобода и радостта от битието.

Относно финансите, годината ще е противоречива. Сатурн се намира във вашия дом на парите и от там ще ви призовава към повече икономии. Бъдете благоразумни по отношение на финансовите дела. Може да се очакват задръжки в бизнеса и въпросите, свързани с финансовата страна с делови партньори. Още повече, че и Плутон се намира на същото място. Тези, които управляват парите на другите, да бъдат много внимателни.

Уран, планетата на промяната от 15 май до 6 ноември, ще е в сектора на работа и здравето. Мнозина могат да получат подтик да сменят работното място или естеството на работата си, бизнеса, професията, да започнат нещо самостоятелно (което не е много препоръчително на този етап). Може да мислите, че жизнената ви сила е неограничена, но в един момент ще ви подведе и то съвсем неочаквано. Това е периодът, в който амбициите ви не съответстват на вашите възможности. Намирайте повече време за почивка и не се претоварвайте. Нови хора, познати и приятели ще се появяват периодично в живота ви през новата година. Добре е да общувате избирателно обаче. Има хора, с които не трябва да говорите за вашите планове и успехи. Споделяйте само с доверени лица, ако не искате сериозни препятствия по пътя си.

Романтични преживявания през годината очакват не само тези, които са сами, но и семейните Стрелци. Особено благоприятен период в това отношение ще бъде през април, май, края на лятото и началото на есента, а също и по-близо до новата година. Например, можете да се запознаете с приятна личност при бизнес пътуване или когато сте на гости у приятелите си, а може и на екскурзия или при някоя курортна почивка.

Козирог – Според хороскопа ви за 2018 г., ще се разшири сферата ви на влияние и вие ще постигнете успехи! Година на упорита и плодотворна работа. Може би ще успеете да намерите област по-подходяща за приложение на вашите способности, възможности и духовни стремежи. Съдбата не веднъж ще ви даде шанс да се докажете. Имате всички шансове да достигнете висоти, както в бизнеса, така и в любовта.

Планетата на късмета Юпитер до 8 ноември е в сектора на приятелството и социалните отношения на Козирога, така че чрез приятели и социална дейност ще имате широки перспективи. Броят на контактите с интересни и полезни хора нараства. Нови приятели могат да влязат във вашия свят или съществуващите приятелства да се подобрят. Сътрудничеството и работата в екип е по-добре за вас от индивидуалната дейност. Сатурн в собствения ви знак предлага да обърнете повече внимание на вашата личност, маниери и имидж. Може да се изолирате малко от другите по един или друг начин. Нараства чувството ви за отговорност и се повишава самоувереността ви. Ще бъдете повече сдържани и консервативни в подхода си. Завършва старият цикъл в живота ви и започва нов, търсене на нови направления. Сатурн непрекъснато ще взаимодейства с Уран, което означава, че много области в живота ви ще се нуждаят от промяна.

Работата за мнозина ще е тежка, ще имате голямо натоварване и съпровождащите тенденции са натрупана умора и необходимост от редовна почивка и здравословен начин на живот. Освен това там продължава да стои Плутон, който стимулира процеса на трансформация и преоценка на мирогледа ви.

От 15 май до 6 ноември Уран ще бъде в сектора на любовта и творчеството. Тази позиция на планетата предвещава непредвидени обрати в личния живот. Вие ще бъдете привлечени от хора, които са свободни по дух, независими и дори ексцентрични. Възможно е да възникне любов с необикновена, неординарна личност. Любовният ви хороскоп също обещава да бъде не само колоритен, но и запомнящ се и максимално емоционален.

Водолей – 2018 година за вас ще бъде успешна и до голяма степен ще касае кариерата и финансите. Приятни изненади и щастливи промени. Трябва ясно да осъзнаете какво ви е нужно, да определите конкретните си цели, да се убедите в реалната им достижимост и едва тогава да предприемете съзнателни и добре премерени стъпки. Ако някога нещо не ви се получава, не трябва да се отказвате, а да изчакате по-благоприятни възможности и отново да опитате. Много пътища пред вас ще се отворят, можете да постигнете много, ако се движите целеустремено и решително към целта. След всеки успех ще придобивате все повече сила и ентусиазъм.

Юпитер, планетата на късмета до 8 ноември ще бъде в най-високата точка на хороскопа ви - в дома на кариерата. Ще откриете нови възможности за кариерно развитие и творчески растеж. Амбиции, кариера, бизнес, репутация - всичко това ще расте и ще се развива. Ще получите признание за вашите таланти и способности както никога досега. Усилията, които сте вложили, най-накрая ще започнат да се изплащат и ще бъдете възнаградени. Това е един прекрасен период за растеж на професионално и кариерно ниво и трябва да се възползвате от шансовете си. Можете да постигнете значителен напредък в кариерата си, впечатляващи професионални резултати, успешни промени в статуса и обществено признание на вашите заслуги. Въпреки това, хороскопът съветва внимателно да избира проектите, като отхвърляте съмнителните. Не се нагърбвайте с повече от това, с което можете да се справите.

Сатурн се намира във вашия 12 дом, който може да ви причини безпокойство и несигурност, ще ви помогне да се отървете от неудачни модели на поведение и мислене, които ви дърпат назад. Много е важно да не стигате до преумора, тъй като може да пострада сериозно здравето ви и дори да стигнете до болница.

От 15 май до 6 ноември планетата на промяната Уран е в сектора на дома и семейство. Възможни са неочаквани промени, нови условия, свързани с къщата, недвижимите имоти и семейните отношения. При семейните Водолеи чувствата ще се засилят и отношенията ще се укрепят. Тези, от вас, които сте сами, ще срещнете на своя път много нови хора, нови запознанства, но изборът ви няма да е лек. Главното е да не бързате и крайните решения да вземате след старателно обмисляне.

Година ще изисква да се обърне повече вниманието на здравето. Може да се обадят хроничните заболявания. Ще се повиши чувствителността на тялото ви към отрови. Здравето до голяма степен ще зависи от вашето емоционално състояние, което може да доведе до психосоматични проблеми. Възможно е възобновяване на болки в гръбначния стълб, ревматизъм, артрит. Щадете нервната система, запазвайте спокойствие, прекарвайте повече време на чист въздух, придържайте се към диета, ограничете спиртните напитки.

Риби – През 2018 година трябва да оставите миналото назад, да промените курса, да определите нови цели за себе си. В живота ви, особено през първото полугодие, ще има сериозни положителни промени и много от вас ще могат радикално да променят живота си към по-добро. Вашият ентусиазъм, творческо вдъхновение, интересни идеи ще привличат все повече хора към вас. Не участвайте в задкулистни игри. Може да пострадате финансово и морално. Следвайте вашите творчески импулси и ще постигнете много, защото Нептун и Юпитер - вашите небесни покровители ви дават подкрепата си.

Самоусъвършенстването е най-важната тема на годината, поради което се препоръчва да развиете по-дълбока връзка със себе си, да разширите хоризонтите и да учите. До 8 ноември Юпитер ще пребивава в деветия дом на хороскопа ви, който е свързан с пътуванията на дълги разстояния, отношенията с чужденци, висшето образование и философията. Независимо дали сте студент или не, научете нещо ново, развийте интелекта си. През този период лесно ще можете да се учите. Можете да започнете да учите чужд език, да отидете на екзотична екскурзия.

Влиянието на Юпитер е благоприятно за продължаване на обучение, писане на дисертация и писмени произведения, които планирате да публикувате (статии, книги и т.н.). Новият опит, който ще натрупате в резултат на обучението си, както и житейският опит (пътуване, приключения, контакти с хора от други култури) ще ви пренесат на по-високо ниво. По този начин ще се подготвите за следващия цикъл, когато Юпитер ще се премести в дома на кариерата ви. Сатурн през цялата година се намира в дома на приятелството и обществените връзки, така че в тези области ви очакват изпитания, трудности и задържане в процесите.

Отношенията с приятели могат да бъдат напрегнати или изобщо да намалее техния брой. Годината е много благоприятна за раждането на дете, за укрепване на семейството, за започване на дългосрочни проекти. Освен това много представители на знака Риби ще поискат да изпробват силите си в някои нови области, за да реализират неизползваните си досега таланти. Вашите начинания ще получават одобрение и подкрепа. В живота ви ще има много романтика, увлечения и приключения за всеки вкус. Неочаквана главозамайваща любов може да имате още през първата половина на годината. Благоприятно е за изграждане на личните взаимоотношения.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
88727 0

Свързани новини

Водещи новини