Астро-прогноза за 2018

  • 01 януари 2018 11:16

  • 33663
  • 0
Астро-прогноза за 2018
© Pixabay

Всяка година е неповторима сама по себе си и си има своите отличителни черти. Има по-значими години, има и по-малко значими. Някои са наситени с много събития, други са по-спокойни. 2018 година е под влияние на две женски планети както ще видим, затова и ще преобладава женската енергия, която носи пасивност.

Астрологично 2018 година е под управлението на планетата Венера. На всеки осем години Венера се възвръща на своето място според Звездата на маговете. Годината е благоприятна за хората, които се занимават с изкуство: музиканти, поети, писатели, художници. Планетата насърчава хората да си сътрудничат, да общуват повече. В същото време поражда мързел, склонност към празен живот, сексуални излишества, харчене на повече пари за безполезни неща или луксозни стоки, за удоволствия и развлечения.

Какво можем да очакваме от новата 2018 - годината на Венера? Не може да се каже, че ще е много спокойна и безгрижна година. Напротив, тя ще бъде трудна година и ще продължава да властва в нея духът на промяната. Проблемите, които човечеството е натрупало през последните няколко години, няма да изчезнат внезапно. За да се решат противоречията в световната политика и икономиката са нужни още много години напред. Може само да се надяваме, че събитията ще се случват по-плавно и меко, отколкото в предишните бурни години.

Венера символизира утехата и спокойствието, отклонението от силните методи, желанието за решаване на сложни проблеми и конфликти чрез компромиси, взаимноизгодни споразумения. Настъпващата година е крайно благоприятна не само за работа над миналите грешки, но и дава шанс да започнем живота си на чисто.

Годината ще е благоприятна за личните отношения, за сключване на бракове и раждане на деца. Браковете, сключени в годината на Венера ще бъдат изненадващо здрави и трайни. Специална препоръка за тези, които ще сключват брак е да избягват периодите, когато ще бъдат ретроградни планетите Меркурий и Венера. Това са 23.03.2018 - 15.04.2018; 26.07.2018 – 19.08.2018; 17.11.2018 – 07.12.2018; 05.10.2018 – 17.11.2018. Също така е добре да избирате периодите на растяща Луна и да избягвате дните, когато Луната е намаляваща.
Нумерологично пък годината ще бъде под влияние на двойката и Луната - Числата на 2018 са 2+0+1+8= 11=2

Съгласно Кабала двойката означава отрицание, двойственост, разпад, антагонизъм, противопоставяне, разединение. 2 (1+1) може да се тълкува като проява на потенциала, който се съдържа в единицата. Бунт на Луцифер срещу Бога. Характерни за двойката са антагонизма и противопоставянето. Изобщо двойката е дисхармонична.

Числото 18 символизира тайното учение, езотериката, посвещението. При 18 човек усеща как някаква висша сила управлява съдбата му, но го съпровожда преди това с ясни знаци, които е много важно да разбира. Числото 18 е израз на Божествената любов към материалния свят и осъзнаване на истината: „Бог е любов!”

Началото на годината ще започне с влиянието от хармоничен аспект между Юпитер и Плутон, който ще бъде динамичен и полезен за мнозина. Енергията ще се прояви достатъчно конструктивно. Това е аспект на духовното самоусъвършенстване и възраждане. Проявява се чрез позитивна ментална настройка. Точният аспект между тях ще бъде на 16 януари, така че през януари всички ние ще можем да се възползваме от плодовете му и работейки в екип да получим преимущества и реални ползи. След това целият месец март и първата част на април ще бъде позитивен, изпълнен с енергия период благоприятстващ, груповия процес и взаимноизгодно сътрудничество. Полезен аспект за процъфтяването и развитието на обществени, религиозни, просветителски, юридически и културни организации. Носи изгода от корпоративни интереси и крупни проекти. Може да се каже, че първото тримесечие на годината е идеално за кариерно израстване, професионализация и успех в социалните проекти.

Един доста труден аспект ни очаква в периода от 29 март до 9 април 2018 г., когато Сатурн в Козирог ще съвпадне с Марс, ще сформира квадрат към Слънцето и ретроградния Меркурий в Овен. Това ще бъде аспект на трудни времена, борба, сблъсък на интереси, невъзможност за преговори, разпадане на съществуващи споразумения и договори. Можем да добавим към натоварените периоди и 08.05-22.05 и 12.09-23.09.

В ретроградно движение ще бъде Марс от 27.06.2018 – 28.08.2018. Това е времето на увеличаване на вероятността от конфликти и извънредни ситуации. В периода на ретроградността се падат и 2 затъмнения: 13.07. – частично слънчево и 27.07. – пълно лунно. В същото време, второто затъмнение е в съвпад с Марс и квадрат с Уран, което го прави един от най-потенциално напрегнатите периоди на годината. Неподходящо време за нови инициативи, за започване на бизнес, за купуване на автомобил, за преинсталиране на компютър, не е благоприятно за планирани хирургични операции (допустими само животоспасяващи). Дните особено от 20 юли до 13 август могат да бъдат много динамични и противоречиви. Квадратът на Марс с Уран е доста болезнен, авариен и травматичен период. В същото време Марс е в съвпад с Южния възел и Черната Луна, почти на границата между Козирог и Водолей, така че е много вероятно да имаме срещи с миналото си под една или друга форма, които няма да са много приятни, даже конфликтни, стремителни и парадоксални.
Сатурн в Козирог може да изостри напрежението в сферите, свързани със системата на публичната администрация и нейното функциониране, с държавата, с нейното устройство, ред, закони и граници, структури на властта и организацията на обществото. Трябва да се въведе ред, сигурност и яснота. Но в същото време максимално ще се проявят консервативните тенденции, строгост и ограничения.

Предстои да изживеем още едно важно събитие през годината и доста сложно за прогнозиране – това е движението на Уран. Той ще извърши преход от знака Овен в знака Телец (15 май). Няма да остане дълго там и отново ще се върне в предишния си знак. Пътуването на най-висшата планета между границите на двата знака е важно събитие, тъй като се променят социалните и политическите тенденции, нещо от нашия живот си отива при тази ингресия и постепенно навлизаме в нова епоха за нас. Тъй като става ретрограден на 7 август (до 07.01.2019), намира се едва във втория градус на знака, ще започне обратното си движение и отново ще се върне в знака Овен на 6 ноември. Окончателното преминаване на Уран в Телец ще стане на 6 март през 2019 година, където ще остане през следващите седем години до 2026 година.

Тъй като Сатурн е в първите градуси на Козирог, преходът в новите условия и смяната на икономическите епохи ще стане плавно, почти неусетно ще се извърши, което е добре за нас и ще ни предпази от излишни сътресения. Тенденциите за промяна обаче ще са стабилни. Това движение на Уран ще ни приспособи постепенно към постоянната промяна на ситуацията, към нестабилността на всички процеси, в които създаваме нашата реалност. Затова е необходимо да се запасим с търпение и да имаме голяма гъвкавост, за да успеем да се адаптираме към непредвидимия характер на Уран. На 16 май и 8 ноември можем да очакваме напълно непредвидени ситуации, особено ако имаме нещо значимо в последните градуси на Овен и първите градуси на Телец.

Сатурн и Уран ще образуват тригон, влиянието, от който ще продължи два месеца – юли и август. Това време е благоприятно за ментални занимания, особено в областта на науката и философията. Възможен е значителен прогрес, осъществяване на сериозни задачи, които се извършват в колектив. Достигане до дълбоко разбиране на окултните и Вселенските закони. Периодът е добър за изучаване на астрология. Възможна е изгода от контакти с по-възрастни хора. Благоприятно време за групи и организации, които се занимават със сериозни цели. За мнозина това ще бъде времето, когато старите фондации постепенно ще бъдат заместени от нови.
Местните въоръжени конфликти няма да могат да бъдат избегнати. Ислямският екстремизъм ще продължи да сее смърт и да създава конфликти. Има надежда обаче останките на ИДИЛ да бъдат разгромени окончателно и това се очаква да стане около средата на годината. Въпреки това, макар и разпръснати, ислямските бунтовници ще продължат да създават проблеми. Вълната от терористични атаки от фанатици-убийци няма да спре, но се надявам поне жертвите да са по-малко, а не стотици. Под прицела им ще бъдат Германия, Франция, Испания. В по-малка степен е застрашена и Великобритания. Има опасност от въоръжен конфликт между Саудитска Арабия и Иран. Конфликтът между тези държави може да достигне отворената фаза в средата на февруари, средата на юли или през септември.

Северна Корея ще продължи да изпитва търпението на световната общност. Ново изстрелване на ракети ще прелее чашата на търпението на САЩ и те могат да създадат коалиция срещу тях с някои държави. Съществува опасност от голяма авиационна катастрофа или глобална интернет неизправност с неприятни последици за световната икономика. Съществува вероятност да се случи инцидент в ядрен обект, в електроцентрала или в изследователски център, с освобождаването на смъртоносни вещества в околната среда. Вероятност от мащабни експлозии и големи катастрофи. През есента е възможно също така да има авиационен инцидент с много жертви. Юпитер в Скорпион намеква за засилване на контрола на силите за сигурност.

В средата на лятото (на 19 август) Юпитер ще има хармоничен аспект с Нептун, което ще ни даде малко надежда за утихване на международните конфликти и намаляване на горещите точки по света. Благоприятно време за духовния живот, за религията, за болници, университети, просветителска работа и духовни организации. Стимулира творческото въображение, повишава чувствителността към красотата, интуицията, носи вдъхновение и ни прави по-великодушни и състрадателни.

Сатурн и Плутон ще бъдат в земни стихии и ще подпомагат всички сериозни, упорити, последователни начинания. Успехът ще съпътства тези, които се поучават от миналите грешки, приемат опита на миналите поколения и се стремят към новото.

Радостното е, че за разлика от предходните години, през 2018 година няма да има точни трудни аспекти между тежките планети (това са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон). А именно, напрегнатите аспекти между тези пет "социални", с дълги цикли планети, често се придружават от кризисни ситуации на Земята, както многократно се установи в миналото.Това дава малка надежда, че и природата може да се успокои. Пак ще има наводнения, серия от земетресения, пожари, урагани, вулканична дейност и други природни бедствия (това няма как да спре), но с по-краткотраен и лек характер. Времето на планетата може да се очаква да влезе в обичайната рамка, температурата през всички сезони ще съответства долу-горе на средните показатели.

През 2018 г. се очакват пет затъмнения. Първото лунно затъмнение ще се появи в съзвездието на Лъв в нощта на 31 януари, последвано от частично слънчево затъмнение в съзвездието Водолей на 15 февруари. През лятото на 2018 г. ще има три затъмнения. Частично слънчево затъмнение в съзвездието Рак на 13 юли, пълно затъмнение на Луната във Водолей на 27 юли и частично слънчево затъмнение в знака Лъв на 11 август.

Времето, в което планетите ще бъдат ретроградни през 2018 година.

Меркурий

23.03.2018 - 15.04.2018

26.07.2018 – 19.08.2018

17.11.2018 – 07.12.2018

Венера
05.10.2018 – 17.11.2018

Марс
27.06.2018 – 28.08.2018

Юпитер
09.03.2018 – 11.07.2018

Сатурн
18.04.2018 – 07.09.2018

Уран
07.08.2018 – 07.01.2019

Нептун
20.06.2018 – 26.11.2018

Плутон
22.04.2018 – 01.10.201

Тази прогноза за 2018 година носи само най-общ характер. Как точно ще се стекат събитията за вас, зависи единствено и само от личния ви хороскоп. Въпреки трудните времена, в които живеем, не спирайте да бъдете оптимистично настроени. Вярвайте, че лошото ще ви заобиколи и се надявайте на най-доброто – това е най-добрата рецепта за оцеляване! Щастлива нова година!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
33663 0

Свързани новини

Водещи новини