Хидроплан с шестима души на борда падна в дълбоки води край Сидни (обновена+видео)

  • 31 декември 2017 09:34

  • 5131
  • 0
Хидроплан с шестима души на борда падна в дълбоки води край Сидни (обновена+видео)
© Pixabay (архив)

Хидроплан с шест души на борда падна в австралийската река Хоксбъри северно от Сидни днес, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Спасителни катери пристигнаха на мястото на катастрофата в залива Ерусалим на 40 км северно от най-големия град на Австралия, където отломки от самолета и разлято гориво са забелязани на водната повърхност. Дълбочината на това място е значителна и самолетът не се вижда от повърхността.

Полицаи водолази в Австралия откриха три тела в река Хоксбъри, където по-рано днес се разби хидропланът, съобщи телевизия Ей Би Си, цитирана от ДПА.

Продължава издирването на останалите. Освен пилота на борда е имало петима пътници. Според телевизионния канал "Найн-нюз" (9news) всички те са загинали.

Полети с хидроплани от пристанището на Сидни до екзотични ресторанти край река Хоксбъри са популярни сред туристите и имат вече 80-годишна история, отбелязва ДПА.

Самолетът, който катастрофира, е собственост на фирмата "Сидни Сийплейнс". Нейният изпълнителен директор Аарон Шоу каза по националната телевизия Ей Би Си, че пилотът връщал приятелската компания от новогодишен обяд в един от ресторантите на реката към Сидни, когато самолетът се разбил около 15:15 ч местно време днес.

Австралийската агенция за транспортна безопасност заяви, че започва разследване на катастрофата и призова евентуални свидетели да се явят пред властите за показания, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини