Северна Корея: Няма да се откажем от ядреното оръжие, ако САЩ продължават с изнудването

  • 30 декември 2017 13:27

  • 2536
  • 3
Северна Корея: Няма да се откажем от ядреното оръжие, ако САЩ продължават с изнудването
© Getty Images/Guliver

Северна Корея заяви, че никога няма да се откаже от ядреното си оръжие, докато САЩ и съюзниците им продължават с изнудването и военните учения в близост до севернокорейските граници, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейска информационна агенция КЦТА заяви за пореден път отстояваната от страната позиция по повод прегледа на най-големите севернокорейски ядрени и ракетни изпитания за тази година.

Северна Корея извърши най-мощния си досега ядрен опит през септември и изстреля три различни междуконтинентални балистични ракети в морето през юли и ноември, засилвайки опасенията, че е по-близо от всякога до сдобиване с ядрен арсенал, способен да достигне САЩ.

В днешното си съобщение КЦТА отбеляза, че Пхенян е предприел стъпки за "подсилване на капацитета си за самоотбрана и превантивни атаки с ядрена мощ" пред постоянните "ядрени заплахи, изнудване и военни учения на САЩ и техните "васали".

Севернокорейската информационна агенция изтъква, че Северна Корея "като непобедима сила не може да бъде нито отслабена, нито заличена", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2536 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.01 | 05:05

3
ще стане 3 световна.ще видите ! малко остава докато стане това
Крум Усаински-Крупник

2017.12.31 | 01:09

2
Цървули!!!Севернокорейският Сталинистки тумор,ще бъде отстранен оперативно от САЩ!!!След което ще бъде третиран с химио и лъчетерапия!!!Ура и Слава,отпадъци болшевишки безполезни!!!

2017.12.31 | 01:09

1
ТОВА ИМ ГО ВНУШАВА МЕНТОРА ИМ -- ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ! ТЯ ГИ ФИНАНСИРА , ЗА ДА НЕ СЕ ЧУВСТВА СЪВСЕМ ИЗРИТАНА ОТ СВЕТА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА , ДА ИМА ПОНЕ ЕДНО МЕКЕРЕ , КОЕТО ДА И ИГРАЕ ПО СВИРКАТА , МАКАР И СВИНЕПОДОБНО И КАНИБАЛСКО !

Добави коментар

Водещи новини