Предпразничното пътуване започна

  • 30 декември 2017 12:33

  • 3031
  • 2
Предпразничното пътуване започна
© Булфото (архив)

Полицията предупреждава за натоварено движение в дните преди Новогодишната нощ.

Още преди обяд трафикът започна да се увеличава, но все още е спокоен, предаде БТВ.

Полиция има на всички важни кръстовища. Ако се наложи, те ще бъдат регулирани и ръчно.

Спокоен е трафикът на изходите и входовете на столицата, съобщи за "Фокус" началникът на отдел "Пътна полиция" към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев. Комисар Тенев прогнозира, че трафикът няма да е толкова натоварен днес. Според него по-интензивно движение е възможно след обяд и в утрешния ден, тъй като хората от провинцията ще искат да празнуват при близките си в София. Той поясни, че на бул. "Цариградско шосе" се очаква по-натоварено движението и на място има екипи на "Пътна полиция".

Всички светофарни уредби са включени на автоматичен режим. Ако има по-голямо натоварване, ще превключат на ръчен режим, коментира началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

От АПИ предупреждават, че в много области на страната вали дъжд. Това означава, че повечето от пътищата са мокри, може да има и заледяване. Мъгла има в района на Сливен, Омуртаг и на прохода Шипка.

Ограничението за товарните камиони над 12 т важи и утре, и на 1 януари.

В момента няма затворени магистрали.

Много голяма колона от автомобили се е образувала на ГКПП "Калотина". Много от шофьорите са започнали да се изнервят и да изпреварват опашката неправомерно.

Статистиката от последните дни е впечатляваща. Над 18 хил. са били нарушенията на пътя в седмицата покрай Коледните празници.

Повече от 400 са автомобилите, спрени от движение за периода. Близо 300 пък са били пияните шофьори. След употреба на наркотични вещества са хванати 50 водачи.

В самите дни около Коледа са издадени близо 4500 електронни фиша за нарушения и са хванати 230 пияни шофьори. 101 са тежките катастрофи по време на празниците, а 17 души са загубили живота си.

Тази сутрин стана още една тежка катастрофа – между селата Йоаким Груево и Кадиево. Загина 57-годишен мъж след челен сблъсък между два автомобила. Другият водач е в болница.

На 1 януари се очаква в столицата да се върнат над 150 хил. автомобила. Полицията ще контролира всички важни трасета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3031 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.31 | 12:24

2
Герберите ограбили Българи плъзнаха да проверят в провинцията да ли ощи има живи хора !Не стига, че изгониха младите от България и вгорчиха живота на останалите !!!

2017.12.31 | 12:20

1
Седесарските бандити отдавна запиват със заграбеното в чужбина, народът работеше през това време.

Добави коментар

Водещи новини