Пиратки картечници и лимонки – хит за новогодишната нощ

  • 28 декември 2017 14:21

  • 4606
  • 3
Пиратки картечници и лимонки – хит за новогодишната нощ
© Булфото (Архив)

За любителите на пиротехнически средства новогодишната нощ е идеален момент. А сред популярните изделия за празника са т.нар. лимонки и картечници.

Традиционно с наближаването на края на годината пазарите в страната се пълнят с пиратки, бенгалски огън, римски свещи и куп артикули, подходящи за шоу в новогодишната нощ.

Проверка на Novini.bg сред търговски обекти в столицата показа, че кутия пиратки струва средно между 2 и 6 лева. Цената зависи от това колко пъти гърми артикулът.

Например стандартна пиратка с 1 гръм е най-евтиният вариант. Кутия от около 60 пиратки по 5 гръма пък излиза най-скъпо.

Хит сред пироманите са т.нар. лимонки. Това е пиратка под формата на граната. Средно цената на кутия с 5 броя е 10 лева. Именно този артикул се изкупува много бързо.

Популярен избор за новогодишната нощ са и „картечниците”. Изделието представлява низ от пиратки, свързани в едно.

Употребява се, като се поставя върху твърда и равна повърхност, разстила се като пътека и се запалва фитилът. След запалването му обаче пироманите трябва да се отдалечат. Изделието прави средно около 800 изстрела и струва средно 18 лева.

Търговците съветват тази стока да се употребява само на открито и от лица над 18 години. Много трябва да се внимава и с употребата на пиротехнически изделия, тъй като може да се стигне до наранявания или пожар.

Цената на римските свещи, които също са популярни по празниците, варира между 4 и 20 лева. Тук сумата зависи от продължителността и височината на изстрелите.

Пакет бенгалски огън излиза около 4 лева, като цената зависи от времето, за което гори пръчицата.

А за онези, които не желаят на пръскат крупни суми за новогодишна пиротехника, има търговци и магазини, които предлагат промоции.

Така например римски свещи могат да се намерят на 50 процента намаление, а комплект „ракети“ от 6 броя излиза на половин цена. При пиратките намаленията варират между 30 и 40 процента.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
4606 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.28 | 18:45

2
Изпотрепете се седесарски мръсници.

2017.12.28 | 18:45

3
пий си хапчетата.
МАНЕВ

2017.12.28 | 18:04

1
ГОРЕ ,ХВАЛИТЕ ТЪРГОВЦИТЕ И ИМ РЕКЛАМИРАТЕ СТОКАТА , А ПО ДОЛУ ПРЕДУПРЕЖДАВАТЕ ДЕЦАТА ,НО НА НОВА ГОДИНА НИКОЙ НЕ СЛУША. ГЛЕДАТ КАКВО ПРАВЯТ ЧИЧОВЦИТЕ С НАПРАЩЕЛИ ПОРТМОНЕТА И ЕДНО ПРЕЗ ДРУГО ХВЪРЛЯТ БОМБИЧКИ ПОСРЕД НОЩ ,КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА. ИМАМ ЧУВСТВОТО ,ЧЕ СЪМ НА ВОЙ

Добави коментар

Водещи новини