Съдът отложи разпоредителното заседание по делото срещу Йоан Матев

  • 28 декември 2017 12:24

  • 2128
  • 0
Съдът отложи разпоредителното заседание по делото срещу Йоан Матев
© Булфото (архив)

Софийският градски съд не даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу Йоан Матев, обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 г.

На заседанието днес трябваше да бъдат изчистени евентуални процесуални пречки за даване ход на делото и то да тръгне. Причината за отлагането е нередовното призоваване на адвокатката на Матев Стоянка Маркова, както и молбата на обвиняемия да бъде представляван от още двама защитници - Виктор Попов и Иван Томов. Тримата все ще не се били запознали с обвинителния акт и материалите по делото.

Съдът уважи искането на адвокатите на Матев разпоредителното заседание да бъде отложено. То ще се проведе на 20 февруари от 14.00 часа, което е най-ранната свободна дата за съда и адвокатите.

Пред медиите адвокатите Попов и Томов коментираха, че според тях Йоан Матев е невинен. Те допълниха, че на разпоредителното заседание ще направят възражения и оплаквания по обвинителния акт. Прокурорът по делото отказа коментари пред журналисти.

Последвайте канала на

БТА
2128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини