ВМРО: Международни лобита натискат България да узакони конвенция за еднополови бракове

  • 27 декември 2017 15:29

  • 4251
  • 18
ВМРО: Международни лобита натискат България да узакони конвенция за еднополови бракове
© Getty Images (Архив)

ВМРО се противопоставя категорично срещу ратифициране на спорната "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.

В нея се налагат учебни програми, и то на всички образователни нива – от детската градина до университетите, за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм, като създава възможност за налагане на еднополови "бракове“.

Това сочи декларация на ВМРО, изпратена до медиите.

Претендирайки, че е насочена срещу домашното насилие, "въпросната конвенция съдържа скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др.

Член 3 например въвежда определение за пол и полова идентичност като нещо различно от биологичния пол на човека:

"Пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете“.

На практика това дава възможност за узаконяване на еднополовите бракове – ако един от двамата брачни партньори при законно сключен брак смени своя пол автоматично според Истанбулската конвенция се създава еднополово "семейство“.

А както е известно, българската Конституция признава пол от мъж и жена, и семейство от мъж и жена. Това означава да се даде възможност за осъдително решение от Европейския съд по правата на човека срещу България, ако бъде ратифицирана тази Конвенция, която уж се занимава само с домашното насилие.

Евентуалното гласуване на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с "особености на пола“. С други думи, всеки транссексуален от трета държава може да получи гарантиран статут на бежанец у нас, тъй като в родината си е преследван заради "особености на пола“.

Междувременно в писмо до заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов над 30 граждански, християнски и други организации за защита на семейството се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската конвенция.

Поради цялата сложност на ситуацията, вицепремиерът, който е и лидер на ВМРО – Българско национално движение, Красимир Каракачанов даде отрицателно становище на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което категорично се противопостави на приемането на тази Конвенция.

В писмото се настоява тази Конвенция да бъде подложена на широк обществен дебат.

Според нея, например, родители ще бъдат обвинявани в насилие, ако откажат да третират своето момиче като момче, при положение, че дъщеря им е пожелала това. В такъв случай родителите ще загубят и правото си образоват децата си в съответствие с техните морални убеждения.

Разпоредбите на Истанбулската конвенция ще нарушат също свободата на религията. Те ще принудят свещенослужителите, които са обвързани с абсолютно задължение за тайна на изповедта, да нарушат своята религиозна свобода.

Тези двусмислени и спорни трактовки ще бъдат тълкувани именно от механизъм за мониторинг, който би могъл да подкопае националната компетентност и да отвори врата за атака към българската Конституция специално в частта за брака и семейството, посочват организациите в писмото си до Каракачанов.

Те припомнят, че и днес насилието срещу жени и домашното насилие представляват престъпление във всички държави-членки на Европейския съюз. Само една част от тези страни са ратифицирали спорната Конвенция от Истанбул. Много от тях изразяват опасения, свързани с потенциалното бъдещо правно тълкувание на текстовете, включени в нея.

Словакия, например, е спряла всяко движение за ратификация след остра полемика. След опит да бъде тихомълком гласувана, разгорещени дебати се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската конвенция. Същото се случва и в Латвия.

Унгария категорично и окончателно е отказала ратификация. Така че не сме само ние единствени - цяла Източна Европа е взривена от Истанбулската конвенция.

Последвайте канала на

Novini.bg
4251 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
ДА ИЗИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти -рубладжий

2018.01.03 | 18:46

17
ЗНАЕМ КОЙ СА ПЕДАЛИТЕ ТОВА СА ЛЕВИ комунисти И ПРОДАЖНИ рубладжии
БГ

2018.01.03 | 18:46

18
ГАНДОН НЕДОКЛАТЕН !КАКВО ДРУГО ДА СЕ КАЖЕ!!!!!!!!!!!
Българин- не продажен педал рубладжия

2018.01.03 | 18:46

15
Значи румен радев е педал щом е от бсп хохохохохохохохохохохохохохохохохохохо
Курнелия окраде Техно Ипекс за три милиона лева

2018.01.03 | 18:46

16
Така е кака му кури го убе яко анално
БГ

2018.01.03 | 18:45

14
Почна се пак с кривите краставички!!!!
Българин !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.01.03 | 18:45

13
руска ПЕДЕРАСТИЯ НЕ СЕ ЛЕКУВА САМО ГРОБА Я УПРАВЯ
козяшките платени педали

2018.01.03 | 18:45

12
СЕ ЕБЪТ ВСЕКИ ДЕН ЗА ЕДНА ДОЗА,НАРКОМАНИ ДОЛНИ.
ВСИЧКИ БГ ПОЛИТИЦИ

2018.01.03 | 18:45

11
СА ЕДНОПОЛОВИ СОРОШКИ ПЕДЕРАСИ-ПЛАТЕНИ КУР,ВИ.
ДА ИЗИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти -рубладжий

2018.01.03 | 18:45

10
ЗНАЕМ КОЙ СА ПЕДАЛИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ТОВА СА ЛЕВИТЕ комунисти И ПРОДАЖНИТЕ рубладжии
руснак

2018.01.03 | 18:45

9
Нашите педали са най педали на света

2018.01.03 | 18:45

8
ЗАПАДНИ ПЕДЕРАСТКИ ЛОБИТА
Щ+Щ

2018.01.03 | 18:45

7
АЙДЕ МАЛКО СЕ УСПОКОЙТЕ! В НОВИЯ ЗАВЕТ ВСИЧКО СИ ПИШЕ! НЕКА СЕ ПРИДЪРЖАМЕ КЪМ ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ ! ТЕ ПЕДАЛИТЕ САМИ СЕ ОПРВЯТ!

Добави коментар

Водещи новини