Без подкрепата на държавата Плевен не може да реши проблемите на спортната си база

  • 24 декември 2017 11:41

  • 1958
  • 1
Без подкрепата на държавата Плевен не може да реши проблемите на спортната си база
©

Без подкрепата на държавата Плевен не може да реши проблемите, които има с катастрофалното състояние на спортната си база. Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански.

Той допълни, че общината прави всичко възможно да отделя средства за спорта, но възможностите на местния бюджет не са големи. Сега от него се осигуряват около 500 хиляди лева годишно за спортните клубове, което е двойно повече, в сравнение с преди две години, но не е достатъчно, коментира Спартански. Той припомни, че през тази година с местни средства са ремонтирани зала "Спартак" и покривът на зала "Балканстрой", а през следващата ще бъде подменен целия под зала "Балканстрой".

Според Спартански трябва да се намери решение за главните неща за спорта в Плевен - на първо място недостроената спортна зала, за която са нужни 8-10 милиона лева. Ако тя не се дострои през следващата година, ще се похаби инвестираното досега за изграждане на нулевия цикъл, предупреди Спартански. Той припомни, че общината има готовност с проект и за стадион за 15 милиона, с първи етап - за 10 милиона.

Кметът заяви, че заедно с председателя на общинския съвет Мартин Митев ще отправят покана до министъра на спорта да посети Плевен в началото на януари на 2018 година, за да се убеди лично от необходимостта да се вложат около 150 - 200 хиляди лева за отоплението на покритата лекоатлетическа писта, държавна собственост, за може да се развива леката атлетика.
Имаме прекрасни треньори и състезатели, но базата ни е остаряла, коментира кметът. Той се надява да дойде ред и на Плевен и правителството да финансира за спорта в града, след като вече са изградени поредица "арени" в страната.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2017.12.27 | 20:33

1
някой пак иска суджук.

Добави коментар

Водещи новини