Повдигнаха обвинения на мъжа, врязал колата си в хора в Мелбърн

  • 23 декември 2017 15:52

  • 1856
  • 0
Повдигнаха обвинения на мъжа, врязал колата си в хора в Мелбърн
© Twitter

Мъжът, за когото беше съобщено, че умишлено се е врязал в пазаруващите на оживена търговска улица в австралийския град Мелбърн, бе обвинен в опит за убийство и поведение, застрашаващо живота на околните, предаде Ройтерс.

Случаят от четвъртък беше второто тежко нападение с автомобил за тази година във втория по големина австралийски град. Полицията заяви, че след разпит е обвинила бившия бежанец от Афганистан Саид Нури. Още преди това бе заявено, че става дума за "преднамерено деяние".

Според полицията за 32-годишния Нури се знае, че е имал психически проблеми и е употребявал наркотици, но тя не смята, че атаката е свързана с тероризъм. Полицията подозира, че Нури е карал колата и умишлено с голяма скорост се е врязал в пешеходците на едно от най-оживените кръстовища в централния делови район на Мелбърн.

Днес Нури се яви в съда, където му беше наложена мярка "задържане под стража". Следващото заседание ще е в сряда. Съдът постанови и да му бъде направена психиатрична експертиза.

През последните няколко години ислямисти на няколко пъти използваха автомобили, за да нападат хора в Европа и САЩ.

През януари шест души загинаха в центъра на Мелбърн, прегазени от автомобил. И тогава полицията изключи варианта, че става дума за тероризъм. След този случай в центъра на града бяха поставени 140 бетонни прегради.

Премиерът на австралийския щат Виктория Даниъл Андрюс заяви, че 12 души остават в болница, включително трима, които са в тежко състояние, и съобщи, че ще има засилено полицейско присъствие по време на събития и прояви в Мелбърн в следващите дни с големи струпвания на хора.

Последвайте канала на

БТА
1856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини