Борисов: В България липсва политическа класа. Доган каза ДПС и БСП да не бързат, защото не са готови

  • 22 декември 2017 21:09

  • 18450
  • 51
Борисов: В България липсва политическа класа. Доган каза ДПС и БСП да не бързат, защото не са готови
©

Готови сме за европредседтаелството. По български обичай на финала екипите свършиха много работа, но смятам, че сме подготвени много добре.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който направи анализ на изминалата 2017 година. "По време на председателството на ЕС се изисква най-висша форма на дипломация с всички колеги. България може да изказва категорична позиция като председател, но трябва да защитаваме интересите на всички страни-членки. Отговорноста ни е Западните Балкани, справяне с мигрантската криза, Брекзит. Чака ни много работа. В България ще дойде японски премиер за пръв път. Ще дойдат ирландски премиер, новият чешки премиер. Чака ни много работа през януари. Тук включвам и посещението в Турция, където ще открием реновираната църква "Св. Стефан". Ще присъства и президентът Реджеп Ердоган. Коства ни много усилия да нормализираме отношенията между Турция и ЕС. Нямаше по-голям страх у българите от наплива на мигранти. Справихме се и с това. Колегите в Гърция не могат да си преброят мигрантите. Ние сме длъжни да имаме добри отношения с всички наши съседи. Усилията спрямо Турция си костваха. Същото важи и за Македония. Техният път към демокрацията е осъзнат. Темата Западни Балкани по никакъв начин нямаше да присъства на нито един съвет, ако не бяхме ние. Беше ерес да се говори за приемането в ЕС на страните от Западните Балкани. Успяхме чрез дипломация да поставим тази тема на масата. Ако сме умни на Балканите, ще можем да придвижим много теми напред", категоричен беше Борисов.

"Вотът на недоверие не ме дразни. Дразни ме, че по време на председателството някой ще иска да покаже колко сме калпави. Мен са ме учили, че когато идват гости трябва да бъдеш възпитан. Колегите от Европа ще идват и ние ще им обясняваме колко добри неща са направени, а в същото време ще ни слушат в парламента какви ги говорим, защото ние няма да останем длъжни и да слушаме без да отговаряме. Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е един мъдър човек. Той сам разбира какво би станало, ако вотът успее. Доган познава технологията на управление. Познава много добре и БСП, защото е бил в коалиция с тях. Той е наясно, че няма по-добро управление и няма алтернатива на това управление. Социологическите проучвания също показват това. Доган е наясно, че няма друго конфигурация. При едни нови избори също няма да се получи по-добра конфигурация. Единствено можем да счупим държавата", каза още премиерът.

"Пред мен Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не е обявявал, че ще подава оставка. Даже днес са летели с Цветан Цветанов, което е една много добра инициатива. Аз въобще не се колебая за втория лифт в Банско. Втори лифт ще има. Разговарял съм и със зелените по тази тема", разкри Борисов.

"Отстъпих за мораториума за новите лекарства, защото липсва политическа класа. Факт е, че от там се крадат много средства. Ние искахме 6 комисии, когато има пациент, който се нуждае от ново лекарство, да се занимават с темата. Мен също така ме излъгаха преди време. Купи една ампула за 8 000 долара и всичко ще е наред. Три купих и майка ми умря след 2 седмици. Сега слушам, че съм загубил човешкия си облик. И това, защото искам да спра кражбите. Чух, че сме искали да уморим хората. Преди време, когато дойдохме на власт, парите за здравеопазване бяха 1 млрд. От тогава не е имало под 3,5-4 млрд. лева за здравеопазване. И пак има недоволни. Това означава, че проблемът не е в парите. Възложил съм всички служби да работят на максимум по контрола. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за ми се обади и говорихме нормално. Разбрахме се. Когато може да предотвратиш една криза в държавата, защо да не го направиш?", попита министър-председателят.

"Не воювам с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той всеки ден повтаря ГЕРБ да мълчат и същевременно ни дава оценки. Говори с езика на БСП. Аз спрях ГЕРБ да говорят, но той не спря. С Иво Прокопиев също нямам нищо общо. Там се занимава независим орган. Не мога да се обадя на КОНПИ и да кажа: Не се занимавайте с Прокопиев. Разследването на приватизацията няма за цел да удари нито Нинова, нито Прокопиев. Делян Пеевски е един депутат от ДПС. За него могат да говорят Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Мустафа Карадайъ, защото той е техен депутат. В България се води борба между няколко олигарха, които притежават медии. Когато сутрин прочетеш медиите, ще разбереш коя медия на кой олигарх е. Аз никога не съм бил с някой олигарх", категоричен беше Борисов.

"Ако държавата е моя, мога да се инатя колкото си искам. Ние сме за кратко. Защо трябва да се инатя? Отпускаме повече пари за образование, здравеопазване. В България липсва политическата класа. Можем да използваме председателството, за да постигнем много неща, а сега ще се млатим и бием в парламента. ГЕРБ издържа толкова много, защото щом някой сгреши - той си отива. Ние не можем да действаме като БСП. Наши остриета, които сега щяха да ни бъдат много полезни в тази компроматна война, ги отстранихме", разкри премиерът.

"Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от вчера каза БСП и неговите да не бързат, защото не са готови да управляват. Това не е сближаване с ГЕРБ. Те трябва да се подготвят 2-3 години, за да вземат властта. В момента най-много да докарат някоя катастрофа на държавата. Доган им каза, че в момента нямат човек като Борисов, който да прави толкова за държавата и добросъседските отношения. Това им каза. Никъде не е ставало въпрос, че ГЕРБ и ДПС ще правят коалиция", повтори Борисов.

"Трябва да седнем и да се разберем с Турция. Ясно е, че те няма да влязат в ЕС. Няма защо да се лъжем. С тях трябва да седнем и да подпишем едно ясно споразумение. Така, както направихме с Канада примерно и вече българските граждани пътуват без визи до там. Ще си продължим работата и във вътрешнополитически план. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 си е такъв. Обича да се налага, защото му е по-лесно. Трябва да бъдем мъдри с патриотите", завърши Борисов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
18450 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар
Курнела окраде техноимпекс за три милиона евро

2018.01.10 | 08:34

50
Не Бойко се целуваше със език ,а Станишев и Местан на орлов мост хохохохоххохохохохохохохохохохохохоххохохоох

2018.01.10 | 08:34

51
бойко педала лиже гъзъ на ердоганя
В А Ж Н О

2018.01.10 | 08:34

49
под мен е трол на гроб

2018.01.10 | 08:34

48
яяя бойко курватаааа

2018.01.10 | 08:34

47
бойко педала

2018.01.10 | 08:34

46
бойкооооооо що лижеш гъзъ на доган ма курвооооооо
ЦАЦАРОВ

2018.01.10 | 00:05

45
КАКО КУРИ ДЕ ТАКА ,ТИЧАМ ЦАЦА ТЕХНОИМЕКС ПАК ДА КРАДА , А ТИ КЪДЕ СЪС ТИЯ БЕЛЕЗНИЦИ , АМИ ЩЕ ГИ ПОСТАВЯ НА ТВОИТЕ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЧИЦИ
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2018.01.09 | 18:14

43
БОЙКО ВЕЛИК ПИЧ СИ НЕ СИ ПЕДАЛ ДОЛЕН ЛЯВ комунистически

2018.01.09 | 18:14

44
Т Р О Л А НА Г Р О Б
тото

2018.01.09 | 18:14

42
С мутри,държавна сигурност,комунисти и олигофрени не става.
Курнела окраде техноимпекс за три милиона евро

2017.12.29 | 15:50

41
Не Бойко се целуваше със език ,а Станишев и Местан на орлов мост хохохохоххохохохохохохохохохохохохоххохохоох
Курнела окраде техноимпекс за три милиона евро

2017.12.29 | 15:50

40
Не Бойко се целуваше със език ,а Станишев и Местан на орлов мост хохохохоххохохохохохохохохохохохохоххохохоох

Добави коментар

Водещи новини