Стартират редовни полети по авиолинията София - Одеса

  • 22 декември 2017 17:10

  • 4914
  • 4
Стартират редовни полети по авиолинията София - Одеса
©

Със специален полет беше даден старт на директната въздушна линия София-Одеса. Това стана възможно благодарение на инициативата на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и с активното съдействие на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

„Изпълнението на редовни полети между двете държави ще подобри транспортната свързаност, ще укрепи традиционно добрите им отношения, ще съдейства за по-активни двустранни икономически и културни връзки, както и ще облекчи бизнес и туристическите пътувания“ заяви вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. По думите му, линията ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Освен това ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12-часово пътуване с автобус.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа също участва в церемонията по стартирането на първия редовен директен полет по линията София - Одеса - София. "Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се извършват редовни полети в двете посоки. По този начин ще улесним пътуването между София и Одеса на много студенти и работници. Припомням, че през месец юни с въвеждането на синята карта беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон през 2017 г. над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас. Новата въздушна линия ще позволи по-висока мобилност на всички през 2018 г., както и улесни развитието на двустранните туристически и икономически отношения с Украйна и Молдова", написа Цветанов в профила си във Фейсбук.

Официалното откриване на линията бе дадено от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, Н. Пр. извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтаджи, заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, главния директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев и изпълнителния директор на „България Ер“ Христо Тодоров.

Последвайте канала на

Novini.bg
4914 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.25 | 22:08

4
Крадливи бирници. Ето на кой ще се даде летище София на концесия.

2017.12.25 | 22:07

3
МАФИЯТА РЪЦЕ ЗА РЪЦЕ. БЪЛГАРИЯ ЕЪР И ГЕРБ

2017.12.24 | 11:21

2
бургаски сиганин

2017.12.24 | 11:21

1
САМО ДЕТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПЪТУВА ПО МАРШРУТА И ЩЕ ФАЛИРА СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА. ПОРЕДНИТЕ ПАРИ ЗАГРОБЕНИ В МИЛИЦИОНЕРСКИ ПСЕВДОПАТРИОТИЗЪМ.

Добави коментар

Водещи новини