Вижте как да направим Коледата безопасна

  • 22 декември 2017 13:16

  • 9140
  • 0
Вижте как да направим Коледата безопасна
© Pixabay

Зимата и идващите празници освен радост могат да крият и опасности.

С настъпването на зимния период се увеличава и рискът от пожари. Началникът на шуменската пожарна Красимир Колев посочи, че уреди, които отделят топлина, не трябва да се оставят без надзор, за да не се стигне до инциденти. Самите уреди трябва да бъдат на най-малко метър от всякакви запалими повърхности.

Когато избирате място за елхата, поставете я далеч от пердетата и други горими материали. Ако използвате електрическа украса проверете добре техническото й състояние и изправността на електрическото захранване. Отстранете складираните горими вещи и хартии от балкона – те са опасни при попадане на фойерверки и сигнални ракети върху тях.

Друга опасност, за която често не подозираме в дома си, са коледните украси, които ползват електрически ток. Те трябва да са технически изправни и е най-добре да не се оставят да работят и през нощта, или когато няма никого вкъщи.

Красимир Колев обърна внимание и на опасността от пиротехническите средства, които често масово се ползват около коледните и новогодишните празници, предаде Дарик. Те трябва да бъдат използвани на открити пространства, далеч от сгради.

За да не се помрачи празника, е важно всеки да се запознаете с начина на ползване на пиротехниката и инструкциите за безопасност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9140 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини