Протест в София срещу преместването на двете лъвчета от Разград в Пазарджик

  • 22 декември 2017 12:22

  • 1581
  • 4
Протест в София срещу преместването на двете лъвчета от Разград в Пазарджик
© pixabay

Фондация „Четири лапи“ организира протест в 14.00 часа пред сградата на Министерския съвет в София срещу преместването на двете малки лъвчета от Разград в Пазарджик. Това каза Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“, предаде Фокус. Той обясни, че основният мотив е загрижеността за съдбата на лъвчетата, които са на 3 месеца, не са самостоятелни в момента, отхвърлени са от майката и за тях трябва да се грижи постоянно опитен гледач.

„В никакъв случай тези лъвове не бива да се развъждат, защото те са плод на близкородствена връзка. В Пазарджик не са отглеждани до сега никога лъвове, а също малки без майка, освен това няма и заграждения за тези животни. Отделно от това е практиката в зоопаркове да се развъждат подобни животни абсолютно безконтролно. Да не говорим, че натискът тези лъвчета да дойдат в Пазарджик не идва от ръководството на общината. Това означава, че те дори няма да стигнат до зоопарка, а до нечий частен дом. Това са ни основните мотиви, имаме сериозни опасения, че лъвовете се предвиждат за притежание от частно лице“, коментира Гечев.

Двете лъвчета Масуд и Терез са родени през септември в Разград. С решение на общинските съветници там, те трябва да бъдат прехвърлени в зоокъта в Пазарджик през пролетта, а общината декларира готовност да ги приеме като започва изграждането на подходящо пространство за тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1581 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.30 | 18:02

4
организация четири лапи да го лапа
edikoisii

2017.12.30 | 18:02

3
Не разбирам какво му е лошото на Пазарджишкия зоопарк както направиха на тигрите клетката така могат да направят и на лъвовете . Много лошо се спекулира.
edikoisii

2017.12.30 | 18:02

2
Се едно ги продават в Холандия и за това не искат да ги изпратят в Пазарджик.Далаверата не им излиза.

2017.12.30 | 17:39

1
Министерският съвет няма друга работа освен да уйдисва на шайка безделници, на които им се иска да са социално значими. Да се свика Народното Събрание и да се проведе задължителен национален референдум за тези лъмчета. Така ли? Айде делегация!

Добави коментар

Водещи новини