Харесайте facebook страницата ни

Илияна Йотова: Министърът на здравеопазването беше бламиран от премиера

Слава Богу, че гаврата с хората приключи. Сега остава въпросът кой ще понесе отговорността за предложението за мораториума върху новите лекарства? Имаме един министър на здравеопазването, който беше бламиран от министър-председателя. Две седмици министърът на здравеопазването обясняваше защо е нужно решението за мораторуима. Чудя се дали действително става въпрос за спестяване на няколко милиона или кой има интерес от това да ги няма тези иновативни лекарства? Този прецедент  може да доведе до други подобни. Това каза вицепремиерът Илияна Йотова в ефира на БТВ.

"Дано този случай не се замете под килима с гласуването днес в НС. Някой искаше да се прави на Господ и да казва кой трябва да се лекува и кой не. Добре, че и това отмина", допълни тя. Според нея всичко това показва, че къкри битка вътре в ГЕРБ.

"Убедихме се,че има битка с президентството и не очакваме добър тон. Води се очевидно кампания срещу президента. За някой той се превърна в един ходещ кошмар. С новият антикорупционен орган ще станат прекалено много институциите. Отново сме си свършили работата на половина. Има проблем в начинът, по който ще се подават сигналита", посочи Йотова.

"Вотът на недоверие дава повод за една чудесна дискусия, която ни липсва в последните години. Стабилността не е толкова въпрос на икономически показатели, колкото на желанието на тази коалиция да остане във властта", смята Илияна Йотова.

Относно приватизацията, в която е участвала Нинова, вицепремиерът обясни:  "Цялата пушилка се вдигна заради Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на ... към профила и тя трябваше да се удари като лидерът на опозицията. Защо все още не е внесен такъв законопроект? В БСП очевидно има проблем с участието на Нинова в приватизацията", призна Йотова.

"Бави се даването на българско гражданство в Струмица. Нужни са промени. Сега човек, който е издържал интервюто в Министерство на правосъдието получава дата да се яви чак в края на 2018 година. нужно е да се създаде Национален съвет за българите в чужбина", каза още вицепрезидентът.

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!! (гост)
26.12.2017 | 12:57

МНОГО МРЪСНА И ДОЛНА комунистическа ПАЧАВРА Е ТОЯ БОКЛУК ЧЕРВЕН

Рейтинг:
 
0
(гост)
26.12.2017 | 12:57

Йотова ,защо не празнувате 9-ти септември като дата на освобождението и кога ще празнувате отново,за да приключи престъпия преход на демокрацията и разграбването на държавното имущество та ПРИВАТИЗАЦИЯТА на КОСТОВ- НИНОВА

Рейтинг:
 
2
(гост)
26.12.2017 | 12:57

Целият Министерски съвет са или за пандиз, или за вързване и в Карлуково.

Рейтинг:
 
6
(гост)
26.12.2017 | 12:57

Гаднярка

Рейтинг:
 
3
(гост)
26.12.2017 | 12:57

Мръсница

Рейтинг:
 
3
 
Добави Коментар