Приближен на Тереза Мей подаде оставка заради скандал с порнография

  • 21 декември 2017 08:01

  • 1938
  • 2
Приближен на Тереза Мей подаде оставка заради скандал с порнография
© Getty Images/Guliver

Шефът на секретариата на британското правителство Деймиън Грийн - най-висшия пост след този на премиерката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, подаде оставка тази вечер по нейно искане, след като разследване срещу него заключи, че той е нарушил етичния кодекс за поведение на министрите, предадоха Ройтерс и ДПА.

Разследването констатира, че той е дал неверни обяснения относно откритите от полицията през 2008 г. порнографски материали в компютъра в парламентарния му офис. Самият той тогава отрече обвиненията и каза, че е жертва на "политическа инсинуация".

Оставката на един от най-доверените хора на Мей в кабинета, който й помагаше да помири дълбоко разделената Консервативна партия, е сериозен удар за премиерката, която води мъчителни преговори за развода с ЕС, отбелязва Ройтерс.

61-годишният Грийн бе назначен след неубедителното представяне на торите в предсрочните парламентарни избори през юни, на които партията изгуби абсолютното си мнозинство в Камарата на общините. Грийн - стар приятел на Мей, бе свикан под знамената да стабилизира нейното лидерство и да даде отпор на нейните противници вътре в партията, които искаха тя да се оттегли.

"Съжалявам, че ми бе поискана оставката от правителството заради нарушения на министерския кодекс, за което се извинявам", посочва Грийн с писмо до Мей, поднасяйки оставката си. Той добавя, че не е свалял и не е разглеждал порнографски материали на парламентарните си компютри, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1938 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.21 | 12:56

2
давай кинтите ма парцал, до га ше шикалкавиш

2017.12.21 | 11:23

1
мъчителни преговори? аууу колко се е замъчила горката не ще да плаща хахаха

Добави коментар

Водещи новини