Братовчедът на малката Дамла оставал често сам с нея

  • 20 декември 2017 20:45

  • 96879
  • 4
Братовчедът на малката Дамла оставал често сам с нея
© Булфото (архив)

„Още в неделя сутринта, когато закараха тялото на Дамла в Спешна помощ в Момчилград, Мехмет се държа неадекватно. Полицаи го извикаха, но не остана с тях повече от 3-4 минути, започна да се превива и да твърди, че му е лошо и излезе навън".

Това разкриха очевидци на случилото. По-късно той отново е бил издирен, за да даде показания. Мехмет Хасан, за който главният прокурор Сотир Цацаров потвърди по-рано днес, че е арестуван за убийството на момиченцето, неведнъж е оставал сам с братовчедка си. „Той е племенник на Садет, помагаше й в гледането на детето. Често сме го виждали с малката Дамла навън, извеждаше я на разходка“, твърдят други близки на семейството. 25-годишният убиец живее в апартамент в района на автогарата, който днес бе обискиран.

Домът му е на около 700-800 метра от блок „Слава“, в който живееше 7-годишната Дамла. Към този час пред блока на 25-годишния мъж са се събрали 70-80 души. Те очакват всеки момент тук за следствен експеримент да бъде докаран Мехмет Хасан. Наложи се началникът на Районното управление на Момчилград да пристигне на място и да обясни на множеството разгневени момчилградчани, че следствен експеримент тази вечер няма да се проведе. Въпреки това, хората стоят и чакат пред блока. Все повече момчилградчани искат линч за младия мъж, който днес направи самопризнания за престъплението.

„Особняк е, незабележим. Преди време работеше в офис на мобилен оператор, а сега в града се говори, че е започнал работа във фабриката, в която работи и леля му - майката на Дамла“, разказа местен жител пред 24rodopi.com. Момчилградчани питат защо тя не е казала още първия ден, че племенникът й има ключ от жилището й.

В този час все още убиецът се намира в съда в Кърджали, където е разпитван от съдия. Четвърта нощ зад решетки ще изкара и 40-годишната Садет Муса, майката на Дамла. Напрежението в Момчилград остава.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
96879 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ivo

2017.12.21 | 21:15

4
Защо ни занимавате с тези рязани маймуни?!?

2017.12.21 | 20:59

3
mehmed, mohamed, dalma, chalma...
Iva

2017.12.21 | 20:59

2
Ibo какво си ти , нека господ да те накаже !!!
Do Iva:

2017.12.21 | 20:58

1
Аз съм българин!!!На майка ти в путката циганска или турска!!!

Добави коментар

Водещи новини