Победа за Тръмп: Конгресът на САЩ окончателно одобри намаляването на данъците

  • 20 декември 2017 20:24

  • 2259
  • 4
Победа за Тръмп: Конгресът на САЩ окончателно одобри намаляването на данъците
© Getty Images/Guliver

Конгресът на САЩ днес окончателно одобри най-голямото намаление на данъците през последните 31 години, утвърждавайки първата мащабна реформа на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в мандата му, предаде Франс прес.

Тръмп заяви, че приветства "една историческа победа за американците" малко преди вота, който бе чиста формалност, на Камарата на представители.

Президентът говори в Белия дом и подчерта, че "този с текст на закон до голяма степен ние премахнахме по същество Обамакеър", както бе наречена програмата за достъпно здравеопазване. Този режим на здравно осигуряване, създаден от предшественика на Тръмп - Барак Обама, бе публично заклеймен от републиканците, отбелязва АФП.

Сенатът на САЩ, контролиран от републиканците, вече одобри най-всеобхватната данъчна реформа през последните над три десетилетия с 51 срещу 48 гласа през изминалата нощ, като всички републиканци гласуваха "за", а всички демократи гласуваха "против". Камарата на представителите гласува законопрокета по-рано вчера, но се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, за да приведе текста в съответствие с бюджетните си правила и се стигна до втори технически вот на Камарата на представителите.

Данъчната реформа ще започне да се прилага от 2018 година и ще даде на мнозинство тежест да поиска от избирателите да подновят доверието си към него на парламентарните избори през ноември идната година, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2259 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.22 | 13:48

4
тръмп си гледа само неговата държава това е добре, защото всички държави така ще започнат да правят и неговата остава на своя полюс, тук е светът

2017.12.22 | 13:48

3
ВЕЛИК! Стриктно изпълнява обещанията, които е дал на народа си! Make America great again! Bravo!

2017.12.22 | 13:48

2
У нас не може и да се надаме на намаление на данъците - само знаят да вдигат цените на ВСИЧКО! Изедници.
mariya miteva

2017.12.21 | 14:50

1
BOKLUK

Добави коментар

Водещи новини