Харесайте facebook страницата ни

Екатерина Захариева: Не се притесняваме от вота на недоверие

© БНТ

Казусът Полша се обсъжда повече от година. Има процедура по предложение на Еврокомисията. Тя включва изслушване на Полша и дебат, а след това страните членки ще трябва да подкрепят мнението или на ЕК, или Полша. Ще изчакаме мнението на Вършава, за да изградим нашата позиция по темата. Това е ролята на нашето председателство на ЕС - да бъдем в позицията на честния „брокер“. Така коментира вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа ... към профила темата за наказателната процедура срещу Полша от Европейската комисия, в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Един от органите, който може да поиска да приложи специални разузнавателни средства е Комисията за противодействие на корупцията, но това ще се случва по каналния ред с разрешението на съда. Самият акт на приемане на антикорупционният закон, не е акт за доказване на нещо в Брюксел, но този орган трябва да заработи", каза тя по темата за приемането на антикорупционния закон.

"Определянето на датата за вота на недоверие е опит да се дискредитира българското правителство. Не се притесняваме от този вот на недоверие", каза вицепремиерът по повод предстоящият вот на недоверие внесен от БСП.

"Предстои оформяне на документа за конкретни текстове по споразумение за Брекзит. Великобритания ще трябва да изработи специални правила, по които българите ще могат да пътуват, живеят и учат във Великобритания след Брекзит. Но тези българи,
които към датата на напускане на Великобритания от Европейският съюз живеят там, ще могат да останат пожизнено. Студентите ще могат да завършат обучението си във Великобритания. Не е ясно каква ще е съдбата само за тези студенти, прекъснали обучението си повече от 2 години", завърши по темата за Брекзит Екатерина Захариева.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
(гост)
31.12.2017 | 10:26

Основите на всяко правителство са лъжата , кражбата ,лицемерието и насилието . Христо Ботев ....

Рейтинг:
 
0
(гост)
31.12.2017 | 10:26

Само в какъв палат ще живее след Нова година оценен на 2 милиона лева тая кокошка . Бедни горките .

Рейтинг:
 
0
(гост)
31.12.2017 | 10:27

ОЧАЛАТА НАГЛА КОКОШКА.

Рейтинг:
 
0
CNN -Fake News (гост)
31.12.2017 | 10:27

Parcal

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар