КНСБ и Лиляна Павлова подписаха меморандум за сътрудничество

  • 20 декември 2017 17:04

  • 1777
  • 3
КНСБ и Лиляна Павлова подписаха меморандум за сътрудничество
© Булфото (архив)

КНСБ и Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС подписаха меморандум за сътрудничество.

Меморандумът беше подписан днес от министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и от президента на КНСБ Пламен Димитров в централата на КНСБ. По думите на Павлова меморандумът ангажира страните съвместно да популяризират българското Председателство. Ще се използват различни форми на сътрудничество като осъществяване на проучвания, анализи и експертни разработки. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена подчерта, че по време на Председателството имаме сложната задача да сме посредник балансьор, което е трудно при силни национални позиции. Тя призова при анализите КНСБ да търси единството на всички държави от ЕС, но и да се намерят подходящите партньори, с които съвместно да изразяваме националната ни позиция.

Така министърът на Европейското председателство и социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  представиха пред Координационния съвет на КНСБ приоритетите в социалната област по време на българското председателство. Те посочиха, че една от най-важните теми е европейският социален стълб, който беше прокламиран в Гьотеборг. Той предвижда 20 ключови принципи и мерки в областта на трудовото законодателство и доходите, които трябва да станат част от законодателството на ЕС, респективно и на България. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров иска България да има национален план за прилагане на стълба.

Сред приоритетите в социалната област е работата по промяна на директивата за командированите работници. Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  посочи, че на предходното заседание на Съвета на министрите е постигнат тежък компромис между двете групи позиции по директивата, но положителното е, че специфичните въпроси, свързани с превозвачите, ще бъдат обект на транспортния пакет. Предстои обаче финализиране на работата по директивата. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена посочи, че дебатът за бъдещето на Европа минава през социалния стълб и младите хора от гледна точка на умения, знания, промяна на образователни системи.

Последвайте канала на

БТА
1777 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.09 | 22:36

3
Ще и намерят място . Не се тревожи !!! Тя е "отличничката " на бат Бойко.

2018.02.09 | 22:36

2
Тая кокошка като свърши председателството къде ще я наместят ??????
naco

2018.02.09 | 22:36

1
80 евро ПЕНСИИ,200 евро ЗАПЛАТИ,БЯСНА КОРУПЦИЯ,ЗАСПАЛО ПРАВОСЪДИЕ,а сега се РАЗБРАХА и за СПОКОЙСТВИЕ без СТАЧКИ и ПРОТЕСТИ!? На КОЙ, е нужно ТОВА ? На,КОЙ? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини