Директорът на Европол: България е една държава членка, която дава активна подкрепа на Европол (видео

  • 20 декември 2017 16:24

  • 2726
  • 0
Директорът на Европол: България е една държава членка, която дава активна подкрепа на Европол (видео
© novini.bg

Благодаря за поканата, за мен е удоволствие да съм отново в София. Това показва колко  тясно е сътрудничеството с българските правоохранителни орагни. Това заяви Роб Уейнрайт, директор на Европол по време на дискусия "Отвъд Брекзит - бъдещото сътрудничество за сигурност между Великобритания и ЕС“, на която присъства и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Тази година преживяхме 25 терористични нападения в Европа, както и много Интернет нападения. Има и сериозни атаки за киберсигурността на Европа. Над 300 000 фирми бяха заразени от вирус в компютрите им, а това показва колко е сериозен проблемът", каза Уейнрайт по темата за сигурността.

"Контрабандата на хора, предмети и тютюневи изделия са сериозен проблем. Тези проблеми се развиват във всички наши общности и имаме нужда от правоохранителните органи, които да работят много свързано. Европол свързва тези органи в Европа", допълни директорът на Европол.

"В момента имаме над 1000 правоохранителни органи из цяла Европа. Ние сме нищо без активната охрана на нашите държави членки. Аз съм тук в една държава членка, която дава активна подкрепа на Европол. Благодаря на премиера и министрите , които подкрепят Европол", завърши Роб Уейнрайт.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини