Министерството на образованието награди ученици в конкурс за есе на тема "Европа в България&quo

  • 20 декември 2017 15:03

  • 1458
  • 0
Министерството на образованието награди ученици в конкурс за есе на тема "Европа в България&quo
©

Шестима ученици заеха призовите места в националния конкурс за есе или разказ на тема "Европа в България", който има за цел да популяризира Председателството на страната ни на Съвета на ЕС през 2018 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Учениците са се състезавали в две възрастови групи - от пети до седми клас и от осми до 12-и клас, като по-малките е трябвало да пишат разкази, а гимназистите - есета.

До финала са достигнали 55 разказа и 69 есета на ученици от цялата страна. Победител в първата възрастова група е седмокласникът Йоан Иванов от Профилираната хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий" в Казанлък. На второ и трето място са седмокласничката Наталия Таранинова от Средното училище "Никола Вапцаров" в Хаджидимово, и шестокласничката Кристела Кюлевчиева от Средното училище "Св. Княз Борис I" в село Старцево, област Смолян.

При големите първото място е заела ученичката от 11-и клас в 164-та Испанска гимназия Камелия Хаджиева, а нейни подгласници са деветокласничката от Средното училище "Св. Климент Охридски" в Троян Мария Ковачева и десетокласничката от ямболската Природо-математическа гимназия Йоанна Кръстева. Наградата за шестимата ученици е посещение в Брюксел и в европейските институции през февруари 2018 г.

До 15 януари 2018 г. Министерството на образованието и науката ще обяви победителите и в националния конкурс за детска рисунка, който е на същата тема. В него участват деца и ученици от предучилищните групи до четвърти клас. Рисунките, които са допуснати до националния етап, ще се използват при организирането на културни събития по време на Председателството на България на Съвета на ЕС. Класираните на първо, второ и трето място ще получат грамоти от министъра на образованието и науката.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини