Раздадоха наградите „Златната изба“ за 2017

  • 20 декември 2017 13:36

  • 2190
  • 1
Раздадоха наградите „Златната изба“ за 2017
©

Винарска изба New Bloom Winery спечели „Златната изба на България“ за 2017 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Конкурсът се провежда за трета поредна година от exporter.bg. Призът получи главният енолог на винарната Владимир Влъчков.

„В България винопроизводството преживява своя Ренесанс и сме щастливи, че сме част от тези тенденции. Модерното, за което се говори в New Bloom Winery, се дължи на един страхотен екип от млади и утвърдени винари – тази награда е за тях.“, коментира енологът.

И допълни, че самото име на избата говори за тенденцията и стила на работа, на който залага винарната. New Bloom Winery се наложи на пазара като производител, залагащ на новите идеи и модерните вина. Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина – Драгомир, Найден Герово и Правище. Тази година лансира новата си корпоративна идентичност и серия вина – New Bloom. Избата работи както с популярни сортове, така и с нестандартните немски Дорнфелдер и Регент. Тя е единствената, която ги отглежда у нас.

„Очакваме догодина износът на българско вино да надвиши 1 млрд. лв. и ви пожелавам вашата изба да бъде един от основните фактори в този прираст“, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезр Борисов при връчването на наградата. След New Bloom Winery останаха шест български изби, със сериозна подкрепа в социалните мрежи: Шато Бургозоне, Катаржина Естейт, Едоардо Миролио, Орбелия, Синтика и Вила Юстина. „Избрахме гласуването чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там.“, сподели главният редактор на exporter.bg Димитър Дженев по време на награждаването. За приза най-добра българска изба се бориха над 130 родни винарни. „Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях ще прибавят и една национална награда“, коментира още Димитър Дженев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2190 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dildo Baggins

2017.12.20 | 19:40

1
mmm

Добави коментар

Водещи новини