Убедете се, че "Нюрбургринг" е една от най-опасните писти в света (видео)

  • 20 декември 2017 13:29

  • 5830
  • 0
Убедете се, че "Нюрбургринг" е една от най-опасните писти в света (видео)
©

Немското трасе "Нюрбургринг" е едно от най-примамливите места за автомобилните фанатици от целия свят и далеч нямаме предвид, че се забавляват гледайки какво се случва на него. Те отиват там, за да подкарат своя автомобил, уверени, че са добри шофьори и имат нужда от адреналин, а ниската цена за излизането им на пистата и редицата видео игри вероятно ги примамват още повече.

Истинският свят обаче е доста по-различен от дигиталния и сблъсквайки се с безбройните завои на "Ринга", редица водачи се сблъскват и с мантинелите на трасето и именно това вече им излиза доста скъпо.

Създадена през 1927 година, пистата, която познаваме днес, е претърпяла редица промени, като в началото е била по-дълга и съответно по-опасна. Името й идва от замъка "Нюрбург" в планината Айфел и се намира на 120 км северозападно от Франкфурт и 80 км южно от Кьолн. Катастрофата на легендарния Ники Лауда във Формула 1 през 1976-а изхвърля трасето от шампионата.

Кадрите на съсипаните автомобили в това видео пък са напомняне под всякаква форма, че пистата е изключително опасна, а липсата на сериозни човешки наранявания не трябва да успокоява никой, който не е напълно сигурен във възможностите си.

Последвайте канала на

Антония Симова
5830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини