МВР в пълна бойна готовност по време на празниците. Вижте какви мерки преприемат органите на реда

  • 20 декември 2017 12:28

  • 4092
  • 1
МВР в пълна бойна готовност по време на празниците. Вижте какви мерки преприемат органите на реда
© Bulfoto (архив)

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, както и столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска информираха на пресконференция след заседанието на Министерски съвет какви ще бъдат предприетите мерки по време на празниците за сигурността на гражданите и за по-малко пътни произшествия.

Столична община и всички структури, отговорни за безопасността по време на предстящите празници, са в пълна бойна готовност. Навсякъде в страната, особено в големите градове и най – вече в търговските центрове, ще има въоръжени полицаи.

Засилено полицейско присъствие ще има, разбира се, и по пътищата в страната, особено по магистралите. Министър Радев увери, че ще се направи всичко възможно да се предотвратят тежки пътни инциденти. Ще се правят също така максимално много проверки, за да не се допусне граждани, употребили алкохол или наркотични вещества да управляват превозни средства. „Превантивно да спираме тези, които искат да превишат скоростта. Ще правим проверки за наркотици и за алкохол. Това е другият бич, който води до ПТП“, каза Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета съобщи, че ще има контролни органи на натоварените точки заради ТИР-овете и автобусите. Той отново призова всички шофьори да внимават при преминаване през жп прелезите. „По-важен от човешкия фактор при движението няма. Нека всички бъдат максимално отговорни и да не забравят, че носят отговорност, както за себе си, така и за другите“, подчерта той.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска съобщи, че се очаква засилено излизане на автомобили в началото на празниците, а в края на празниците се очаква то да бъде в обратна посока. „Имаме уверения, че ще има засилено полицейско присъствие по входовете и изходите на София“, поясни тя.

Министър Нанков от своя страна потвърди, че всички ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа ще бъдат прекратени, за да се осъществява нормалното движение на гражданите по време на празничните дни. Той каза също така, че над 3000 машини ще бъдат в готовност при нужда от снегопочистване и напомни, ч според прогнозите на синоптиците се очакват валежи от сняг.

От петък започва продажбата на новите винетни стикери. Ще има винетки за три месеца. Всички винетки ще важат от датата на закупуването им. Това информира още министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

В края на пресконференцията министър Радев пожела на всички безаварийно пътуване по време на празничните дни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4092 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.20 | 23:28

1
Седесарската полиция взима 500лв коледни надбавки за да бие бунтуващия народ по празниците.

Добави коментар

Водещи новини