Зависими крадат лекарства, за да си направят наркотици

  • 20 декември 2017 08:44

  • 2977
  • 0
Зависими крадат лекарства, за да си направят наркотици
© Pixabay

Млад мъж открадна лекарства от аптека по сред бял ден. Въпреки че камерата го е заснела,  той все още не е задържан. Оказва се, че комбинация от лекарства се превръща в наркотик за зaвисимите.

През последните години кражбите на лекарствени продукти от аптеките зачестиха. Крадат се предимно противогрипни препарати, съдържащи псевдоефедрин, вещество наподобяващо по действие на амфетамините, и скъпа козметика за лице, посочи пред Bulgaria On Air председателят на собствениците на аптеките Николай Костов, след като вчера мъж обра аптека в София.

Извършителят е бил заснет от камерите в обекта. Според фармацевтите, комбинацията от откраднатите медикаменти показва, че става въпрос за наркоман. А собственикът на аптеката пък е на мнение, че става въпрос за човек, който познава района.

"Крадците са предимно млади хора, идват по двама или трима, за да могат първо да отвлекат вниманието на фармацевтите. В нашата аптека разполагаме с 32 камери, поставили сме "охрана" на лекарствата чрез маркиране, а също така разполагаме и с физическа охрана, която всяка седмица предотвратява по няколко кражби", коментира още Николай Костов.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини