Румен Порожанов: Дебатът за двойния стандарт в храните ще продължи още поне година

  • 20 декември 2017 08:28

  • 1904
  • 0
Румен Порожанов: Дебатът за двойния стандарт в храните ще продължи още поне година
© БНТ

Дебатът за двойния стандарт в храните е дълъг, той ще продължи още поне година. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

За да може да се реши окончателно въпросът, трябва да има европейско законодателство, което да го уреди. Този въпрос ще бъде разгледан поне на едно заседание на комисия по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, посочи Порожанов.

До края на годината проверките за фипронил в яйцата ще продължат, но проблемът вече е регулиран, уточни той.

Земеделският министър съобщи, че общият размер на обезщетенията, които ще бъдат платени на фермерите с умъртвени заради птичи грип птици, е 4,8 млн. лв.

Вчера бяха получени 73 млн. лв. за акцизната ставка на горивото. Останалите малко над 11 млн. лв. ще бъдат преведени на земеделските стопани през януари-февруари. Днес предстои оторизацията на директните плащания в размер на около 550 млн. лв. До края на седмицата земеделските стопани трябва да получат средствата, заяви Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Той подчерта, че страната ни догодина ще продължи да настоява за изравняване на европейските субсидии за земеделие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини