Палестинският президент ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон в петък в Париж

  • 19 декември 2017 21:38

  • 1410
  • 0
Палестинският президент ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон в петък в Париж
© Getty Images/Guliver

Палестинският президент Махмуд Абас ще се срещне в петък сутринта с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в Париж, две седмици след израелския премиер Бенямин Нетаняху, обяви Макрон, цитиран от Франс прес.

Франция "иска да разтоваря с двете страни", израелската и палестинската, "които не можем да заменим в изграждането на мира", каза Макрон след среща с йорданския крал Абдула Втори.

"Мисля, че е грешка друг да извършва процеса вместо тях. Не е моментът за френска инициатива" по този въпрос, добави той.

На 10 декември след среща в Елисейския дворец Макрон призова Нетаняху да направи "смели жестове" към палестинците "за излизане от сегашната безизходица и възобновяване на израелско-палестинския диалог".

Крал Абдула Втори изрази надежда да има напредък. "Ще изчакаме в следващите два-три месеца американците да представят плана си", както обяви Вашингтон, каза той.

"Палестинците трябва да имат своя независима държава със столица Източен Ерусалим", повтори кралят позицията на Йордания.
Макрон потвърди намерението си да посети Йордания догодина през пролетта или лятото. Той я определи като "незаменим партньор" на Франция в Близкия изток.

Последвайте канала на

БТА
1410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини