Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2017”

  • 19 декември 2017 20:56

  • 2169
  • 0
Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2017”
© Булфото (архив)

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на връчи наградата „Студент на годината за 2017” на официална церемония, на която бяха обявени носителите на Националния приз „Студент на годината” на Националното представителство на студентските съвети. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Наградата получи Анна Мария Любчова – Атанасова от СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“, която през 2017 г. е участвала от отбора на Софийския университет в най-голямото международно състезание по право на Европейския съюз.

"Тази вечер е празник на младостта, на таланта, на креативността, на изкуството и иновациите", отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към участниците и гостите на церемонията.

Тя поздрави всички наградени и номинирани студенти. Вие сте днешните будители – хората, заредени с енергия, знание, талант и умения, отбеляза тя. Благодарения на такива способни млади хора като вас България ще продължи уверено напред и ще пребъде, добави още председателят на парламента. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на им пожела да прославят страната ни със своите успехи и да предават своите знания и на идните поколения.

Целта на Националния приз „Студент на годината” е да отличи най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.

Той се присъжда за единадесети път. Награди получиха младежи, които учат в специалностите педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, стопански науки, правни науки, природни науки, информатика и математика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина, здравеопазване, спорт, изкуства, сигурност и отбрана, както и чуждестранен студент в България и докторант.
В церемонията участваха председатели на парламентарни комисии и народни представители.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини