Перперикон е победител в инициативата "Чудесата на България"

  • 19 декември 2017 20:45

  • 2524
  • 1
Перперикон е победител в инициативата "Чудесата на България"
©

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на връчи на проф. Николай Овчаров голямата награда "Чудесата на България" в категорията "Културно-историческа атракция". Победител е археологическият комплекс Перперикон, съобщи пресцентърът на парламента.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е отбелязала, че за нея е особено вълнуващо да връчи наградата на проф. Овчаров. Тя е пожелала на изтъкнатия български археолог да продължи да работи все така вдъхновено и неуморно, както и досега. Тя е поздравила и вестник "Стандарт" за инициативата "Чудесата на България". По думите й изданието е превърнало кампанията в патриотична кауза, която ни зарежда, обединява и ни прави по-силни пред света. Тя показва нашата история, това, че сме дали много на света, защото сме древна нация, имаме какво да покажем и с какво да се гордеем, е добавила председателят на парламента.

В церемонията по връчване на годишните награди "Чудесата на България" са участвали вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата Боил Банов, председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов, народни представители и кметове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.20 | 07:13

1
Еее много ясно.Нали Цвета е кърджалийка,държи си на соето.

Добави коментар

Водещи новини