Борис Ячев: В антикорупционния закон беше допълнен кръга от лица, които могат да са разследвани

  • 19 декември 2017 19:50

  • 1639
  • 1
Борис Ячев: В антикорупционния закон беше допълнен кръга от лица, които могат да са разследвани
© БНТ

Взели сме предвид мнението на хората за антикорупционният закон. Най-вероятно в четвъртък ще приключи гласуването. Бяха изказани всички възражения. Сега в една по-спокойна и прозрачна атмосфера беше обсъдено почти всичко. Това заяви председателят на парламентарната Комисия за борба с корупцията Борис Ячев в предаването "Още от деня" по БНТ.

"В името на консенсуса беше прието новият антикорупционен орган да се избира от Народното събрание. Парламентът е институцията, в която са представени депутати одобрени от народа, за това и този орган ще се избере от тях. Народното събрание ще избере комисията за антикорупция с обикновено мнозинство", допълни той.

"Комисията ще има възможност да се възползва от употребата на специални разузнавателни средства. Тяхната дейност ще се контролира от специална комисия, но не за използване на СРС-та, а за това как се съхраняват и употребяват събраните доказателства", каза още Ячев.

"В предложения законопроект беше допълнен кръга от лица, които могат да са разследвани. Управители на болници, ректори на университети и директорите на горските стопанства са само част от включените лица", разкри председателят на парламентарната Комисия за борба с корупцията.

"Хората могат да са сигурни, че ако подадат сигнал няма да могат да бъдат уволнени, защото са подали сигнал срещу по-висшестоящ. Това е заложено в новия закон", завърши Борис Ячев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.20 | 08:08

1
КОРУМПИРАН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини