Предадоха на съд млад мъж, изнасилил 56-годишна жена

  • 19 декември 2017 12:35

  • 8238
  • 1
Предадоха на съд млад мъж, изнасилил 56-годишна жена
© Pixabay

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 28-годишния Кольо П. за изнасилване, представляващо опасен рецидив.

Това съобщиха от Апелативната прокуратура в морския град.

Деянието е извършено със сила и заплашване.

На 8 август 2017 г. около 5 часа сутринта пострадалата 56-годишна жена вървяла в района на противопожарната служба във Варна в посока автогарата, откъдето трябвало да вземе автобус до работното си място.

В нейната посока пред нея забелязала непознат мъж. В района имало насъбрани улични кучета, който започнали да лаят срещу минувачите.

Това станало повод 28-годишният мъж да заговори варненката и дори да й предложи помощ срещу евентуално нападение на бездомните кучета.

В следващия момент Кольо се обърнал рязко към жената, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че трябва да отиде с него

Пострадалата решила, че мъжът има намерение да я обере, и побягнала по металния мост над канала.

Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по склона на канала, който е бил с дълбочина около 3 метра, където поискал контакт с нея.

Уплашената жена се съпротивлявала и започнала да вика, но никой от живеещите в къщите край канала не се отзовал на виковете й. Не можела и сама да излезе от бетонното корито.

Телефонът й започнал да звъни, но насилникът забранил да отговори на повикването.

Въпреки съпротивата й, Кольо П. успял да изнасили жената. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине.

Веднага след това насилената подала сигнал на тел. 112.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила множество травматични увреждания по тялото на пострадалата 56-годишна жена, които обусловили временното разстройство на здравето й.

Резултатите от дактилоскопната и ДНК-експертизата по делото уличават категорично извършителя в престъплението, за което е предаден на съд.

Подсъдимият Кольо П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността.

Престъплението, за което е предаден на съд, се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. От началото на досъдебното производство той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския районен съд, потвърдено и от Окръжния съд.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
8238 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.26 | 10:51

1
Имате предвид млад мериндей. Нормалните бели човеци нямат педофилски, геронтофилски, изнасилвачески и обирджийски наклонности като циганите.

Добави коментар

Водещи новини