Павлова: Ще водим Председателството на български език

  • 19 декември 2017 11:39

  • 905
  • 3
Павлова: Ще водим Председателството на български език
© Novini.bg

Председателството ще водим на български език. Българският език е официален език в ЕС. Това каза министърът за Българското председателство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена на семинар на тема „Проект за бюджет на Столична община за 2018 година“.

„Считаме, че всички министри трябва да водим заседанията на български език. Българската реч да се чува, да се говори на български език и всички документи да се преведат и на български. Това ще е ценно, за да дообогатим езика“, посочи тя.

„Имаме подписано споразумение със СУ да направим речник за студентите, за тези, които обучаваме да бъдат бъдещите преводачи в европейските институции“, допълни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Трябват ни индиректни канали за информация и усилия в посока да променим имиджа на България. Много често за нас се казва, че сме най-бедната държава, с корупция и т.н. Само негативни са темите, с които първосигнално се свързва България“, коментира министърът. „В същия момент имаме с какво да се гордеем. Можем да си признаем като национална самокритика, че вършим много работа, но не умеем да я представим“, заяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. „Брюксел не трябва да ни казва, трябва да имаме повече самочувствие и увереност. А не да чакаме някой от Брюксел да ни каже, ние сме достатъчно европейци. За много неща сме по-европейци от много други държави“, каза още тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
905 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.22 | 17:14

3
Той имиджа на България много, много отдавна е съсипан че от сега нататък да го променяте .
изи

2017.12.22 | 17:14

2
Интересно ми е ти как си с езика ??

2017.12.22 | 17:14

1
Отслабни малко !!! Виж се на какво приличаш - но коледно прасе.

Добави коментар

Водещи новини