Александър Сиди: Мораториумът не пречи на въвеждането на нови лекарства, а по-скоро спира източванет

  • 18 декември 2017 19:10

  • 4123
  • 1
Александър Сиди: Мораториумът не пречи на въвеждането на нови лекарства, а по-скоро спира източванет
©

Политиците не се месят в църковните работи. В момента България има голям шанс да се превърне в обединител на Западните Балкани. С Македония свършихме много добра работа. Аз не искам да се бъркам в делата на БПЦ, но според мен църквата постъпи правилно с решението да подкрепи независимостта на Македонската църква. Твърденията на Гръцката православна църква са абсолютни неверни и грешни.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Обединени патриоти и член на ВМРО Александър Сиди. "Гръцката църква трябва да бъде по-внимателна в изказванията си. Това го казвам като гражданин. Не сме разговаряли с ГЕРБ за днешната декларация. Това е решение на ВМРО", разкри той.

"Дебатът за новите лекарства стана много емоционален. Превърнахме го в разказването на лични драми и трагедии. Скандалите, споровете и разговорите се надявам до доведат то това да не се ощети нито един български пациент. Няма рязък завой в нашата политика по темата за молекулите. Този мораториум не пречи на въвеждането на нови лекарства, а по-скоро спира източването на НЗОК. Това е причината да гласувам за отхвърлянето на президентското вето", каза още Сиди.

"В България има проблем с корупцията. Надявам се с подобен закон да намалим това вредно явление. Не разбирам защо някои казват, че сме бламирали кабинета с нашите предложения по антикорупционния закон. Целта ни беше да не може да се подават всеки ден сигнали срещу един човек примерно и той да не може да си върши работата. Подслушванията са част от решението на проблема с корупцията", обяви Сиди.

"Не съм съгласен с начина, по който Валери Симеонов коментира коалиционните отношения, но той има един специфичен начин на изказ. Аз съм народен представител и не мога да коментирам делата в изпълнителната власт. Ние в парламента работим много добре с партньорите от ГЕРБ. Не мисля, че имаме някакви огромни разминавания", категоричен беше Сиди.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.19 | 12:41

1
сопол

Добави коментар

Водещи новини