Гръцки и румънски патрули ще има в Банско

  • 18 декември 2017 15:20

  • 1895
  • 0
Гръцки и румънски патрули ще има в Банско
© Булфото

От днес до края на активния зимен туристически сезон в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули. Това съобщи кметът на курортната община Георги Икономов по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда.

"За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов. След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т. н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа", посочи кметът на Банско.

От страна на Гърция в срещата участва полицейското аташе в посолството на страната в България Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния присъстваха консулът в нашата страна Флориан Мазиду, Йон Бежан - директор на "Охранителна полиция", и представител на патрулите. Българските органи на реда бяха представени от директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Николай Хаджиев и началника на местното Районно полицейско управление Иван Попов.

На информационната среща бе съобщено, че за активния зимен сезон в курорта ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Директорът на Областната дирекция на МВР се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини