Комисия ще разрешава лечение с лекарства под мораториум при доказано неефективна терапия

  • 18 декември 2017 13:02

  • 2901
  • 0
Комисия ще разрешава лечение с лекарства под мораториум при доказано неефективна терапия
© Булфото

Комисия ще разрешава лечение с лекарства, които са засегнати от наложения чрез Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г. мораториум, при доказано неефективна терапия или при липса на алтернатива. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Той участва в откриването на филиал за спешна медицинска помощ в Божурище.

Министър Ананиев каза още, че е създал работна група, която да предвиди всички промени, които трябва да се направят в нормативните актове и увери, че всичко ще бъде готово до края на декември. По думите на министър Ананиев, в някакъв момент да работят и няколко комисии, ако се натрупат много заявления за лечение към основната комисия.

„Един от вариантите за набавяне на нужния медикамент е болницата, в която се лекува пациентът, да го доставя“, обясни здравния министър. Ананиев отново заяви, че ще бъде "гарант за бързото придвижване на документите на нуждаещите се пациенти, за да не се стига до забавяне на лечението. Ще създам цялата организация, за да няма случаи както бяха във фонда за лечение на деца".

„Финансирането на новите молекули ще изисква много пари, но други пера в Министерството на здравеопазването няма да бъдат лишени от средства“, добави още Ананиев. Той допълни, че правителството ще даде подкрепата си, ако са необходими допълнително пари.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини